Springponyen Nikolina er blevet mor

29-05-2020 10:45

Marie Helene Rigård Rohleder

Med blandt andet Maria Langhoff i sadlen har springponyen Nikolina vundet mange sejre i både ind- og udland. I en alder af 22 år blev Nikolina aflivet pga. sygdom, men i nat har familien Langhoff fået det fineste hingsteføl Nikolas, som er efter Nikolina men født af en rugehoppe

Copyright Ridehesten.com
Maria Langhoff og Nikolina bliver hyldet til World Cup i Herning 2018. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er en rigtig solstråle historie, som Langhoff Horses i nat var vidne til. Den succesrige springpony Nikolina, som blandt andet blev hyldet til World Cup i Herning, da hoppen gik på pension i 2018, er nemlig blevet mor. 

Langhoff Horses har i nat fået det fineste hingsteføl, som hedder Nikolas. Han er født af en rugehoppe, fordi moren Nikolina blev aflivet i 2019 pga. sygdom. Føllet er efter hingsten Untouchable, som Dansk Varmblods Johnny Hansen anbefalede familien at bruge. De ønskede nemlig at avle en hest og ikke en pony, da Nikolina var en stor kat. I pony. 

Copyright Ridehesten.com
Det lille nye føl Nikolas. Foto: Langhoff Horses

Nikolina blev 22 år og var ejet af familien Langhoff. Deres datter Maria Langhoff og Nikolina nåede at konkurrere i tre år sammen, hvor de blandt andet blev tre gange Danmarksmester, kom i A-finalen ved EM i 2016, 2017 og 2018, og vandt World Cup Pony Trophy i 2017. 

Nikolina nåede at deltage ved i alt 13 europamesterskaber. 

Copyright Ridehesten.com
Maria og Nikolina til EM i 2016 på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/ Sanne Kolind
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dagen inden Nikolina blev aflivet blev hun kåret i DV på grund af hendes mange flotte resultater. Det kunne lade sig gøre, fordi hun var en stor pony, som også havde meget hesteblod i afstamningen. 

Dyrlæge Jonas Nørgaard, Højgaard Hesteklink foreslog familien Langhoff ,at de i forbindelse med aflivning af Nikolina skulle få udtaget æggestokkene.  Det gjorde det muligt at få æggene befrugtet og over i en rugehoppe med hjælp fra Emma Lorenzen fra VetEmbryo.

Copyright Ridehesten.com
Nikolina til DM i 2016. Foto: Ridehesten.com/ Sanne Kolind

Maria Langhoff fortæller:

– Hele familien har ventet på dette i næsten et år, og vi har været bekymret for, om det nu ville lykkes. Det betyder rigtig meget, at vi har fået et levende føl, som er sundt og raskt. Han er fuld af energi, og jeg gælder mig til at se ham vokse op. Der kommer aldrig til at være en hest som Nikolina, men mon ikke den lille fyr kan sætte sine spor alligevel.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen