Forrygende følaften i Region 7

11-07-2016 10:43
Avl

Dansk Varmblods Region 7 stod i lørdags bag et glimrende arrangement med fremvisning af føl hos fire af regionens avlere

Flere avlere fra andre regioner var blandt de omkring 80 avlere, der tog turen rundt til følfremvisning hos fire Region 7-avlere i Hobro-Aalestrup-området. Det var et flot fremmøde med deltagere fra regionens fjerneste egne, og meget positivt med deltagelse fra naboregioner. Under de fire stutteribesøg fik deltagerne rig mulighed for at lytte til erfarne avlere med succes, lige som der var føl efter forskellige hopper af høj kvalitet og et bredt udsnit af hingste. 

Første besøg var hos Stutteri Tophøj ved Hobro, hvor Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen med stor succes driver avl af dressurheste. Her blev turdeltagerne omkring den flotte, nyanlagte ridebane præsenteret for stutteriets stamhoppe e. Solos Landtinus og hendes tre døtre e. Sorento, Blue Hors Don Romantic og Tailormade Temptation - alle fire hopper med føl født tæt på hinanden i april måned. Avlerparret havde et forrygende år i 2015 med bl.a. 4-års championatsvinderen Rockson og Årets Dressurbetonede Hingsteføl Tophøjs Tebaldo, der også blev Eliteauktionens dyreste - og søskende til disse heste var blandt de fremviste føl.

Fra Tophøj gik turen videre til Stutteri Sem ved Aalestrup, hvor Marit og Esben Pedersen fik hjælp af Lola Smed til at præsentere stutteriets hopper og føl. Flere af hopperne er kåret med guldmedalje, mens andre er tilkendt guldmedalje for afkom. Grundlæggende er alle stutteriets hoppestammer af gennemavlet springblod, men flere af deres afkom er så velgående, at de kan konkurrere med de bedste dressurføl. Derfor fandtes der også i årets følkollektion hos Sem et føl efter Hesselhøjs Donkey Boy på en springhoppe ud af en stamme med OL-heste i både dressur og springning.

Et par kilometer længere nede af samme vej ligger Stutteri Sejh, der i lighed med Stutteri Tophøj har været portrætteret i magasinet Ridehestens juninummer. På Stutteri Sejh fik deltagerne fremvist to føl af fornem springafstamning trukket på stamhoppen Stærebogårds Partout og hendes datter.

Turen gik herfra til sidste stop på Stutteri LBA hos Lisbeth Bredmose Andersen og Per Holm, hvor der blev holdt middag og fest med 70 mennesker om aftenen. Inden vi kom så vidt, viste Lisbeth og Per med hjælp fra bl.a. Anette Nilausen og John Søndergaard syv hopper med føl, hvoraf de seks var af dressurbetonet afstamning. Lisbeth har opereret med forskellige hoppestammer, men hendes seks dressuravlshopper er nu alle døtre og datterdøtre af hendes grundlæggerhoppe, Red Rose xx, der var mormor og oldemor til de seks dressurføl, hvor flere gjorde stort indtryk på dagen. I Lisbeths avlshoppebesætning er også en særdeles velgående medaljehoppe fra Esben Pedersens springhesteavl.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen