Spooner vinder GCT-GP i Monaco

30-06-2013 09:35

Signe Wiese

Det blev amerikanske Richaard Spooner og Christallo, der lørdag aften sejrede i den 5-stjernede Monte Carlo Grand Prix ved Global Champions Tour-stævnet i Monacao - Andreas Schou red Grand Prix'en med 5 fejl

Copyright Ridehesten.com
Richard Spooner og Christallo i Monte Carlo. (Foto: Stefano Grasso/Longines Global Champions Tour)

Efter en medrivende omspringning mod engelske William Funnel/Billy Congo e. Vectha og australske Edwina Tops-Alexander/Guccio e. Quick Star blev det den super rutinerede amerikanske ekvipage Richard Spooner og Christallo e. Caletto II, der i går aftes sejrede i den store Grand Prix-klasse ved Global Championsstævnet i Monte Carlo, Monaco.

Grand Prix-klassen blev afviklet på en 160 cm-bane over to runder. Der var 49 ekvipager til start, og heraf red de 18 bedste fra 1. runde med i 2. runde. Andreas Schou og Vivaldi K e. C-Indoctro som Andreas også red DM på tidligere på året, var eneste danske ekvipage til start i Grand Prix-klassen. Andreas og Vivaldi red en virkelig god runde med god rytme, men måtte indkassere et led nedslag i b-springet i trekombinationen, og sammen med en enkelt tidsfejl, betød de at de sluttede som nr. 25 med ialt 5 fejl.

Richard Spooner, William Funnel og Edwina Tops-Alexander formåede som de eneste at ride begge hovedrunder uden fejl og der skulle der en omspringning til for at afgøre klassen. Tops-Alexander, der har vundet Global Champions Tour'en to gange tidligere, var første rytter på banen i omspringningen, men hun måtte se sejren smuldre, da Guccio refuserede på et af banens sidste spring, og Tops-Alexander red i alt med 7 fejl. Herefter fulgte engelske Funnel og han fik et nedslag på samme forhindring som Tops-Alxander fik et stop på, og dermed 4 fejl. Sidste rytter var Richard Spooner, og kravet til ham var en fejlfri runde hvis han skulle vinde. Spooner red stille og roligt efter den fejlfrie runde, og det lykkedes til perfektion og sejren var i hus. Med sejren fulgte bl.a. en præmiesum på godt 94.000 euro.

Efter runden i Monte Carlo er det fortsat amerikanske Laura Kraut, der fører turneringen samlet med 132 point foran tyske Christian Ahlmann med 124 point. Men Edwina Tops-Alexander er rykket op på 3. pladsen, kun 1 point efter Ahlmann. William Funnel er på 4. pladsen med 107 point, og portugisiske Luciana Diniz er nr. 5 med 106 point.

Global Champions Tour

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen