19-årig vinder DM for senior

27-01-2018 21:38

25 ryttere mødtes i den afgørende finalerunde ved Agria DM i indendørsspringning på Vilhelmsborg - og de 25 ryttere blev efter hovedspringningen lørdag aften reduceret til tre ryttere, og blandt dem blev mesterskabet afgjort efter omspringning

Der var flere favoritter til sejren i Agria Indendørs DM på Vilhelmsborg arrangeret af Danish Derby Horseshows. Der var mødt et stort publikum til lørdag aftens afgørelse i mesterskabet for seniorer, og det gav en herlig stemning i hallen. 

Hele 11 ryttere kom til finalerunden med blot et enkelt nedslag, en havde en fejl og fire kom til finalespringningen med et fejlfrit ridt. Rytterne startede i omvendt startrækkefølge, og dermed steg spændingen i mesterskabet, især da Maria Hjort Frederiksen/Dublé, Jennifer Fogh Pedersen/Didam og Hans Ley/Kongs Alli alle var fejlfrie, og dermed stod noteret for de fire fejl, de havde fået i første runde fredag aften. 

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey var så tæt på sejren med Boomerang, men de fik nedslag på denne sidste forhindring.

Den nybagte far Søren Møller Rohde var den første rytter i lørdagens hovedspringning, som blev noteret for to fejlfrie ridt på Quarz Ask, dette kunne Stine Cassøe Jakobsen desværre ikke matche med Conchillo, og til sit fejlfrie ridt fra førstedagen blev hun noteret for fem fejl. Da både Linnea Ericsson-Carey/Boomerang og Christina Nielsen/Griffin red fejlfrit, fulgte de Søren Møller Rohde ind i omspringningen om medaljerne. 

Copyright Ridehesten.com
Bronze gik til den tidligere DM-vinder Søren Møller Rohde og avlshingsten Quarz Ask.

Søren var først ude på avlshingsten Quarz Ask, og der gik et støn gennem publikum da parret fik et nedslag. Linnea Ericsson-Carey og Boomerang var lynhurtige på banen, og da hun red mod sidste forhindring lignede hun en klar vinder. Men, men Boomerang ramte den sidste forhindring, og selvom Linnea stoppede tiden på 38,52, så var alt åbent, da ungrytteren 19-årige Christina Nielsen red på banen med Griffin. Da Christina sidst var på Vilhelmsborg, ved LånLet Christmas Show i 2017 sejrede hun i Grand Prix-klassen og i dag viste hun igen stort overblik og sikkerhed i omspringningen. Et fejlfrit ridt sikrede hende en populær sejr i mesterskabet. 

Se resultatet af klassen HER

Søndag afgøres mesterskabet for juniorer og ungryttere afgøres søndag fra kl. 14.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald