Dansk Varmblod Eliteskue starter i dag

29-08-2024 10:09

I denne weekend løber et af årets helt store højdepunkter for hesteentusiaster af stablen på Vilhelmsborg, nemlig Dansk Varmblod Eliteskue. Weekenden byder på mange spændende arrangementer, og i dag bliver de første skudt i gang med B-stævne i dressur

Copyright Ridehesten.com
I dag skydes Dansk Varmblod Eliteskue 2024 for alvor i gang. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

I denne weekend løber en af årets helt store begivenheder af stablen, nemlig Dansk Varmblod Eliteskue 2024. Weekenden byder på alt lige fra B-stævne i dressur med PAVO og DRF unghestechampionat, samt tredje kvalifikation af Bundgaard Byg Cup til elitefølauktion og spændende clinics. I dag bliver herligheden så skudt i gang med to spændende B-klasser i dressur. 

Klokken 14.00 skydes eliteskuet for alvor i gang, når de første ekvipager rider på banen i den smukke gårdsplads på Danmarks Nationale Hestesportscenter, Vilhelmsborg. Her skal 15 spændende ekvipager konkurrere i MA1. Senere på eftermiddagen afvikles en MB0, hvor 12 ekvipager er til start. I dag bliver altså en spændende start på dette års eliteskue. 

Copyright Ridehesten.com
Den smukke gårdsplads på Vilhelmsborg bliver fyldt med talentfulde dressurekvipager. Her ses Rikke Lindberg og Adrenalin. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Fredag byder også på spændende dressurklasser fra morgenstunden. Her starter konkurrencerne allerede klokken 09.00 med en Prix St. Georges, hvor et yderst spændende og stærkt startfelt på 30 ekvipager melder klar. Senere på dagen skydes en MB2 i gang, hvor 17 ekvipager skal kæmpe om placeringerne. Dagens sidste dressurklasse bliver ECCO Intermediare II med 11 ekvipager til start. 

Fredagen byder ikke kun på spændende dressurklasser, det er nemlig også her, at Dansk Varmblod KRAFFT eliteskue for alvor går i gang, når de 2-års springbetonede hopper skal løsspringes og skridtes på ring. Her er der 6 spændende hopper til start. Ligeledes skal 9 lovende RDH hopper løsspringes. Senere på aftenen skydes eliteskuets første clinic i gang, når OL-aktuelle Rolf-Göran Bengtsson gæster Vilhelmsborg for at fortælle om træningen af unge springheste. Arrangementet er gratis og afholdes i blå hal, altså opvisningshallen. 

Copyright Ridehesten.com
KRAFFT-rytter Rolf-Göran Bengtsson, vil dele ud af sin erfaring, når han gæster eliteskuet. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Lørdag bliver endnu en yderst spændende dag på Vilhelmsborg, hvor der blandt andet skal findes en vinder af årets dressurbetonede hoppeføl, årets dressurbetonede hingsteføl, årets springbetonede hoppeføl, årets springbetonede hingsteføl og årets 2-års dressurhoppe. Derudover uddeles Landos Vandrestatuette for årets ældre springavlshoppe. Om aftenen er der Dansk Varmblods Elitefølauktion, hvor spændende og lovende dressur- og springføl skal under hammeren, ligesom der lørdag aften inviteres til avlermiddag

Copyright Ridehesten.com
Elitefølauktionen er altid godt besøgt. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

I gårdspladsen er der også spænding til den store guldmedalje lørdag, når tredje kvalifikation af Bundgaard Byg Cup skydes i gang fra morgenstunden. Her skal 28 håbefulde ekvipager ride Intermediare I i forhåbning om en plads i finalen. Ved middagstid går startsignalet til ECCO Grand Prix, og sidst på dagen starter den indledende runde i PAVO og DRF championat for 4-års dressurheste, hvor der er 45 spændende ungheste til start. 

Søndag er eliteskuets sidste dag, men det betyder ikke, at der ikke er spænding på programmet. Søndag er nemlig dagen, hvor årets dressurhoppe samt stævnets gladeste hest skal findes, ligesom Matinés vandrestatuette skal uddeles for årets ældre dressuravlshoppe. Derudover er der endnu en yderst spændende clinic med Hasse Hoffmann, hvor han fortæller og demonstrerer træningen af dressurhesten. Arrangementet er gratis og finder sted i blå hal, altså opvisningshallen.

I gårdspladsen er der også spændende ridning, når 5-års hestene nu skal på banen i PAVO og DRF championatet. Efterfølgende skal Bundgaard Byg Cup deltagerne på banen og ride kür, og så er det igen tid til, at de unge heste skal på banen. Her skal 6- og 7-års hestene nemlig ud i deres indledende runder i PAVO og DRF championatet. 

Dansk Varmblod Eliteskue 2024 bliver altså en oplevelse for sig. Her er der både mulighed for at se dygtige dressurryttere, fremtidens unge stjerner, opleve nogle af verdens dygtigste hestefolk afholde clinics, og byde på et fantastisk føl til fremtiden. Du kan se hele programmet samt startlister lige her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner