Spændende tid og føl på vej

30-06-2020 07:03

Amira Aasted Jespersen

Selvom der har været corona, som har givet nogle lidt svære omstændigheder i forhold til mange ting, så har jeg haft mange nye oplevelser den seneste tid

Copyright Ridehesten.com
Panda.

Denne lange corona tid som vi så småt er ved at komme ud af, har budt på mange nye oplevelser fra min side. Jeg er lige gået ud af 9 klasse, men de sidste måneder har været meget anderledes end de plejer, da jeg har haft onlienundervisning.

Samtidig har jeg skulle lave hele min hverdag helt om, da min mor desværre lider af nogle kroniske sygdomme, som gør at hun er i risikogruppen, når det kommer til at blive smittet med corona. Så vi har skulle tænke på hvordan og hvornår på dagen vi har lavet de forskellige ting, så min mor har undgået at komme i kontakt med for mange mennesker. Det har dog ikke stoppet os fra at starte nye og spændende ting op. 

Jeg har nemlig været utrolig heldig at låne en avlshoppe af den talentfulde pararytter Camilla Christensen. Hun hedder Østergaardens Celina, og skal være mor til mit første føl. Hun står hos min far, som bor på en gård nær Kalundborg. Min mor har før avlet rigtig mange distanceheste, men det var noget nyt det her med at skulle finde ud af hvad vi skulle være opmærksomme på når vi skulle finde hingsten til hende. Så vi brugte utrolig mange timer på nettet, og i telefonen med folk for at finde frem til den helt rigtige. Den proces var vi ikke langt inde i da jeg forelskede mig i D’Avie. Heldigvis har han mange af de kvaliteter som vores hoppe mangler, og passer utrolig godt til hende.

Copyright Ridehesten.com
Hun er scannet drægtig med D'Avie.

Pludselig gik det også hurtigt for da vi fik Celina hjem gik der præcis en dag før telefonen ringede og sagde at hun var i brunst. Vi vidste derfor ikke hvor lang tid hun havde været i brunst, og vi kørte hende derfor direkte op for at få hende scannet dagen efter. Det viste sig så, at hun var i starten af brunsten, og hun blev derfor deroppe. Så gik vi igang med at få bestilt sæd hos Helgstrand. Vi må sige de har nogle søde medarbejder, som står klar til at hjælpe også meget sent om aften når der pludselig er noget man ikke helt forstår, kan jeg nu se tilbage på og grine lidt af.

Celina har før fået 2 føl, hvor hun har været drægtig i første forsøg hver gang. Så det håbede vi også ville ske for os. Da dette føl er første gang jeg selv har skulle bruge penge på min hest. Derfor kan jeg også mærke at det betyder ekstra meget da det virkelig har været mig selv som har skulle træffe nogle svære beslutninger. Vi var så heldige, at Celina blev drægtig i første forsøg, og vi kan derfor glæde os til næste år i starten af april, til at der forhåbentlig kommer en ny stjerne til verden. Jeg har også valgt at køre videre med min mors stutteri navn, fra dengang hun avlede distanceheste, nemlig “Triple A” Så skal jeg bare til at finde ud af hvad det ellers skal hedde, men det er der heldigvis massere af tid til.

Copyright Ridehesten.com
Jeg kan glæde mig til føl næste år.

Man kan sige, at ridesporten har været mere heldige end andre når det kommet til at kunne vedligeholde vores træning, derfor er det også rart at stævnerne endelig er begyndt at åbne igen, så man kan komme ud at få trænet på stævnebanerne igen. Her under corona tiden har jeg også været afsted til samling med landstræneren, hvor jeg red for en international dommer. Det var utrolig lærerigt, og jeg er meget glad for at man kunne arrangere det selv under de lidt svære omstændigheder. Jeg skal også starte til landsstævnet i Hjallerup på Panda, hvilket jeg glæder mig utrolig meget til, da det bliver mit første landstævne på hende. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen