En god rytter kræver et godt team

31-10-2020 15:24

Amira Aasted Jespersen

Bag en god rytter er der flere timers hårdt arbejde, som gerne kommer med blod sved og tårer. Når man som rytter gerne vil nå til toppen i ridesporten, kræver det, at man er utrolig dedikeret til sit arbejde, men det kræver også et godt team

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

En ekvipage går igennem utrolig mange hårde perioder, og det er derfor især vigtig både at gå op i hesten og ens egen sundhed. Det kan derfor være en virkelig vigtig del af ens fremgang i sporten at få bygget det rigtige team op bag en. De fleste ryttere har selvfølgelig en træner. Denne træners opgave er hele tiden at kunne holde øje med hvordan ekvipagen udvikler sig, og hvor, at man måske falder lidt tilbage. Jeg synes personligt også en træner har til opgave at prøve at styre en ekvipage i den rigtige retning. Hvis man fx sidder fast i det samme problem igen og igen, kan det være utrolig frustrerende for en rytter. Jeg synes derfor, at en træner kan være god til at give gode råd til hvordan man kan komme ud af dette problem, og hvordan man skal gribe det an. 

Copyright Ridehesten.com

Bag en god rytter står der også mange flere mennesker. Jeg er så utrolig heldig at have en massør som altid står bag mig. For mig har det været vigtigt at finde en som man passe godt sammen med, fordi på den måde kan man få et længere samarbejde. Jeg synes nemlig det er vigtigt, at man måske ikke laver alt for meget om på sit team. Selvfølgelig kan der være brug for forandring nogle gange. Men jeg vil også sige, at det kan være virkelig fedt at have de samme mennesker rundt om dig i længere tid, for på den måde lærer de både dig og din hest at kende på en helt anden måde. Noget som jeg også vægter utroligt højt er, at min hest har en sadel som passer den perfekt, men hvor jeg også føler at min hest føler sig tilpas i. Jeg har før fået specialsyet en sadel fuldkommer til en hest, hvor den bare lå perfekt, men når jeg så har sat mig op i den har jeg kunne mærke at min hest ikke har følt sig tilpas, og dermed ikke gået optimalt. Min mor og jeg har altid været utrolig perfektionister når det kommer til sadler til mine heste. Det har aldrig været vigtigt for os hvilket mærke vores sadel har været. Men har sadel ligget som den skulle og hesten har følt sig tilpas i den så kan den for os koster 10.000 som den kan koste 35.000. 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der findes så mange mennesker i en rytters liv som der er uundværlige. Lige fra familie, til smeden der kommer og sørger for at din hest er top gående.   

Teamet bag en er altså næsten lige så vigtigt som rytteren og hesten. Det er dem der sørger for, at man som rytter kan yde sit bedste og vide at både hesten og en selv er i topform. Det er på den måde en støtte til ekvipagen, så rytteren kan læne sig lidt tilbage og bare nyde følelsen, som vores fantastisk sport kan give os. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald