Spændende start på dressurchampionatet

04-03-2020 21:56

Camilla Tiefensee Schrøder

De første tre 10-taller er givet i årets Blue Hors Unghestechampionat i Dressur, som her til aften blev skudt i gang i Boxen i Herning. Det er ganske tæt i toppen, så alt kan ske, og dommerne er spændte på at se hestene folde sig lidt mere ud i morgen, når de har vænnet sig til de store omgivelser

Nyheden fortsætter efter annoncen

På den første dag i Blue Hors Unghestechampionatet i Dressur handler det først og fremmest om, at hestene skal falde til i de imponerende rammer i Boxen, som de færreste femårsheste er vant til. I år var ingen undtagelse, men selvom nogle af de talentfulde ungheste havde lidt nerver med ind på banen, blev der også vist flot potentiale, og dommerne fik da også uddelt tre 10-taller og adskillige 9-taller.

To heste har lagt sig i spidsen med den samme score på 156.00, og det er hoppen Nobelle e. Negro/Blue Hors Future Cup (opdr. H.K.H. Prinsesse Benedikte) redet af Mette Sejbjerg Jensen, og hoppen Sweetness e. Blue Hors St. Schufro/Tailormade Lanceloth (opdr. Lisbeth B. Andersen). Tredjepladsen er delt mellem fem heste, som hver opnåede en score på 153.

Se resultatlisten

Nobelle skilte sig ud
En overordnet tendens var, at de heste, der fik tildelt de højeste karakterer, ikke helt holdt det høje niveau i alle tre gangarter, fortæller dommerne Susanne Baarup og Isobel Wessels efter afslutningen af den første klasse.
En undtagelse fra dette var dog den charmerende røde hoppe, Nobelle e. Negro/Blue Hors Future Cup (opdr. H.K.H. Prinsesse Benedikte) redet af Mette Sejbjerg Jensen, som scorede 9 i galop og 8.5 i både skridt og trav. Dermed skilte den sig ud med et stabilt højt niveau i alle tre karakterer.
– Specielt i galoppen var den utrolig velafbalanceret med god op-ad-bakke-tendens, og den var meget velredet i alle tre gangarter, siger Susanne Baarup.

Sweetnes viste den perfekte skridt
Nobelle delte førstepladsen med Sweetnes, som imponerede dommerne med sin store, rummelige skridt.
– Den har en god rytme og skridter gennem hele kroppen. Hvad kan vi ønske os mere? 10-tallet kommer her, lød de rosende ord fra dommerne, som derudover gav hesten 8.5 for dens velafbalancerede galop med god op-ad-bakke-tendens, men dog ønskede sig lidt mere taktfast trav og her tildelte karakteren 7.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dancieras datter var med i toppen
Dagens første 10-tal blev givet til den spændende hoppe Heiline's Diva Romance e. For Romance/Fürstenball (opdr. Stald Heiline), redet af Victoria Vallentin. Moren til den sorte hoppe er sølvmedaljehoppen Heiline's Danciera, som går international Grand Prix og er kandidat til OL-landsholdet med Carina Cassøe-Krüth – og som også er til start i den femstjernede Grand Prix ved stævnet i Herning. Dommerne udtrykte stor begejstring for dens letfodede trav med gode øgninger, som udløste 10-tallet.

Det tredje 10-tal blev givet til hoppen Atterupgaards Danica e. Franziskus/Sandro Hit (opdr. Atterupgaard), som med Selina Solberg Wittinghus opnåede 7 i skridt og 8.5 i galop. Her var det også traven, der var det store highlight:
– Energisk, elastisk og god rytme og afskub: 10, lød det fra dommerne.

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Diva Romance e. For Romance/Fürstenball (opdr. Stald Heiline) travede sig til et 10-tal med Victoria Vallentin i sadlen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nyt format i morgen
I morgen fra klokken 15 skal hestene vises i den anden test under egen rytter, hvor de udover at bedømmes for gangarterne også skal have karakterer i ridelighed og kapacitet. Der er i år lavet om i formatet, så de ikke længere skal ride program én og én, men i stedet skal ride to og to efter anvisninger fra Dennis Fisker.

De 24 bedst placerede efter morgendagens klasse vil gå videre til finalen, hvor de skal rides af testrytter Daniel Bachmann Andersen. De resterende heste går videre til en B-finale, som også er et nyt tiltag i år.

Se start- og resultatlisterne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen