Logo's Gaya vandt B-finalen med Emma Ahlberg

06-03-2020 22:38

Camilla Tiefensee Schrøder

B-finalen i Blue Hors Unghestechampionatet i Dressur er et rigtig godt tiltag, mener Emma Ahlberg, som vandt med Logo's Gaya her til aften. I B-finalen får man en ekstra chance, og man får mulighed for at få en positiv afslutning, som er en vigtig erfaring for de unge heste

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev den nydelige sortbrune hoppe Logo's Gaya e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Romantic (opdr. Jette Fries) redet af Emma Ahlberg, der vandt B-finalen i dressurchampionatet for 5-årsheste ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i år.

Hestens samlede score var i dag på 333.00 med 8.5 i skridt som højeste karakter, og dermed fik den en god afslutning på championatet, der ellers havde været lidt udfordrende i går.

– Jeg er glad for, at vi kunne afslutte på en god måde i dag, og hun kunne vise, hvor fin hun egentlig er, siger rytteren Emma Ahlberg.
De startede godt ud i første test med tre ottetaller, men på andendagen var Gaya bange og nervøs inde i Boxen, hvilket gik ud over karaktergivningen, men her til aften var hesten blevet god igen, og det føltes næsten som at ride derhjemme. Det var en vigtig erfaring for hesten, og derfor er Emma Ahlberg glad for, at der er blevet lavet en B-finale.
– De yngre heste viser sig ikke altid som forventet de første dage, fordi de mangler rutine. Hvis det er gået rigtig skidt, så får man en chance til i B-finalen, og hesten kan få en god oplevelse ud af det alligevel. Jeg følte slet ikke, at hun var bange for det i dag, forklarer hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Emma Ahlberg synes derfor også, det er ærgerligt, at der ikke var lidt flere ryttere, der udnyttede muligheden for at komme til start i B-finaleklassen, som ellers var ganske velbesøgt af publikum i Hal E.
– Jeg synes, man skal gribe den chance for hestens skyld. Nu har de [Dansk Varmblod, red.] gjort sig umage for at gøre det lettere for de unge heste at komme hertil. Det ville være rigtig ærgerligt, hvis det blev afskaffet igen næste år pga. for få tilmeldinger, slutter hun.

Se resultatlisten

I morgen skal de første 16 heste gå under testrytter Daniel Bachmann Andersen i finalen. De sidste otte heste skal gå finale på søndag.

Se start- og resultatlisterne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen