Grand Galiano i spidsen med 10 i ridelighed (video)

07-03-2020 13:01

Camilla Tiefensee Schrøder

Dagens højeste karakterer blev givet til hingsten Grand Galiano, som fortsat ligger i spidsen af Blue Hors Unghestechampionatet i Dressur efter de første 15 heste i dag blev redet af testrytter Daniel Bachmann Andersen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med 10 i ridelighed og 9 i kapacitet har Grand Galiano e. Grand Galaxy Win/Blue Hors Don Schufro (opdr. Lotte og Gert Buchhave) indtaget en flot førsteplads i dressurchampionatet efter første del af finalen, der blev afviklet her til formiddag.
– Der er så meget balance her, og den er fuldstændig fantastisk i hånden. Den tager én med uden at være stærk. Det er virkelig flot, en super fornemmelse, lød det fra testrytter Daniel Bachmann Andersen allerede kort efter, han havde sat sig i sadlen på dagens vinder.
Grand Galiano er ifølge Daniel Bachmann Andersen ikke en stor gangartshest, men vinder på rideligheden. Den ligger fortsat på førstepladsen i championatet, nu med en samlet score på 904 – se mere i videoklippet nederst.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En anden hest, der også gjorde et gevaldigt godt indtryk på Daniel Bachmann Andersen var Atterupgaards Spiderman e. Atterupgaards Seebach/Stedinger, som er en af de i alt seks heste fra Atterupgaard, der i år er udtaget til championatet.
– Jeg har en fantastisk fornemmelse heroppe. Det er en hest, der kan bære rytteren og er klar til at blive uddannet videre, sagde Daniel Bachmann Andersen. Han savnede en smule mere overtrædning og løsgjorthed i den ellers taktfaste skridt, men steg af med ordene: "dejlig hest" og gav den 9.5 i ridelighed og 9 i kapacitet. Dermed ligger hesten på en foreløbig andenplads med scoren 880.

Copyright Ridehesten.com
Diva Lyng indkasserede to 9-taller fra testrytteren. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Tredjepladsen i dag gik til Diva Lyng e. Damon Hill/Blue Hors Hotline (opdr. Anne Lyngbye Melsen), som med 9 i både ridelighed og kapacitet fik avanceret et godt stykke opad i den samlede stilling, hvor den nu ligger tredjepladssen med scoren 838. Testrytteren karakteriserede den som en klog og ridelig hest med en virkelig stor, rummelig skridt og galop, men som mangler lidt styrke i traven endnu.
– Den former sig hurtigt ind på det, jeg gerne ville, og blev mere og mere følsom og lækker at ride på, sagde Daniel Bachmann Andersen.

Se resultatlisten og den samlede stilling

Generelt højt niveau
Efter at have redet de første 15 heste står Daniel Bachmann Andersen med et rigtig godt indtryk.
– Det har været en vildt spændende formiddag, og jeg har prøvet en masse gode heste. De heste, jeg har prøvet, har været rigtig godt redet og godt forberedt på opgaven, også i forhold til hvor man gerne ser, en 5-årshest skal være henne. Jeg synes generelt, det har været rigtig god ridning op til det her, og det er rigtig fedt, at det også afspejler sig i den føling man får, når man kommer op, fortæller Daniel Bachmann Andersen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen