Afgørelsen i Blue Hors Unghestechampionat nærmer sig

19-03-2016 15:45

Igen i år er det lykkedes for arrangørerne af Herning Horse Show at få Charlotte Dujardin som fremmedrytter i Unghestechampionatet for 5-årige dressurheste 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin

Ligesom sidste år, var det en ren nydelse at se, hvorledes hun lynhurtigt fik følt sig ind på de 14 heste, som dagens afdeling bestod af. Hestene blomstrede op under Charlottes følsomme og mere end kompetente måde at ride på. Men det var også en ren fornøjelse at opleve hendes positive kommentarer til næsten alle heste, og var der noget, der ikke var helt, som hun ønskede det, så blev det næsten hver gang undskyldt med manglende styrke. Selv om de to heste der efter egenryttertesten fører klassen først skal rides af Charlotte i morgen søndag, var hun allerede i dag ude med to 10-taller for de to ting hun skal bedømme: Ridelighed og kapacitet.

Det var hoppen F.A. Hallow e. Tailormade Temtation/ Solos Landtinus (opdr. Og ejer Frank og Anja Evald) som lå på en foreløbig 14. plads, der fik tildelt disse toppoint. Den besad simpelthen alle de kvaliteter Charlotte beder om i en ung dressurhest. Der blev også tildelt flere 9-taller og rigtig mange karakterer lød på 8,0 og 8,5.

Klassen føres foreløbig af Liva Enshøj e. L’Espoir/Midt-West Ibi-Light ejet af Jeanette Christensen (opdr. Klaus Fogh) som med karaktererne i dag på 9,5 og 10 samlet ligger på 901 point.

I morgen søndag afvikles så sidste og afgørende afdeling. Selv om det er med starttid kl. 8.00 og altså er for de absolut morgenduelige, kan det varmt anbefales at opleve denne unikke mulighed for at se en af verdens bedste dressurryttere ride et stort antal unge danske heste, som hun absolut intet kendskab har til på forhånd.

Se hele resultatet her.

/Jytte Lemkow

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen