Spændende foredragsaften ved Biersted Dyrehospital.

26-03-2010 13:00

Martha Bettina Jensen

Torsdag den 25 marts afholdte Biersted Dyrehospital temaaften omkring emner, der spændte vidt fra reproduktion og hestesygdomme til foredrag med Chefberider Søren Vallentin,Vilhelmsborg
Copyright Ridehesten.com
Chefberider Søren Vallentin på Vilhelmsborg afholdte et inspirerende fordrag om den nye berideruddannelse ved temaaftenen hos Biersted Dyrehospital. (Foto: Ridehesten.com)

Aftenen startede med foredrag af dyrlægerne Marianne Rom og Eva Johnsen, som fortalte om hestesygdomme og reproduktion, hvor dyrlægerne især fremhævede vigtigheden af, at man husker at vaccinere sin hestebestand for influenza, stivkrampe og herpesvirus. Derefter gik chefberider Søren Vallentin på talerstolen og fortalte de mange fremmødte om livet som berider på Vilhelmsborg. Han beskrev beriderjobbet som et spændende job med mange udfordringer og gav mange af de unge fremmødte en god indsigt i uddannelsens dele og krav. Søren Vallentin uddybede de ændringer, der er lavet i uddannelsen pr. 1 august 2009, hvor uddannelsen blev ændret, Man kan enten tage berideruddannelsen over 6 år eller stoppe efter 4 år og så være uddannet træner. Den 4 årige trænereksamen er således også adgangsgivende for, at man kan tage de to sidste år af uddannelsen til eksamineret berider, hvor man nu kan specialisere sig indenfor en enkelt diciplin, enten dressur eller springning. Søren Vallentin pointerede, at uddannelsen kan være en udfordring for mange, men den giver også mange spændende fremtidsmuligheder både i Danmark og i udlandet. Vil man være beriderelev, skal man være vedholdende, og have en meget god føling med heste og ridning, brænde for sit job og være klar over, at det er en livstil.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen