Spændende hingsteemne til Danmark

22-08-2014 16:58
Avl

Veulenveiling Borculo er en af de store udenlandske følauktioner, hvor der tidligere er købt gode hingsteemner til Blue Hors. Det skete også ved 2014-udgaven af auktionen i går

Den internationale hingstestation Blue Hors i Danmark har tidligere købt hingsteemner på følauktionen i Borculo, og deriblandt den unge tophingst Blue Hors First Choice e. Jazz/ Negro.

Ved følauktionen i Borculo i går gik et af kollektonens mest spændende hingsteføl til Danmark. Føllet, der er født den 30. januar, har alderen imod sig og smuttede for den meget fordelagtige pris af 6.000 euro. Jericho-STRH er efter den populære Florencio-søn Charmeur trukket på en hoppe efter Jazz/ Ulft, lige som Charmeurs mor også er efter den succesfulde hollandske kombination Jazz/ Ulft. Det helt særlige ved dette føls afstamning er, at moderen ikke blot er helsøster til en af verdens mest succesfulde dressurheste, Parzival, men også er mor til den eftertragtede 3-årige præmiehingst Governor e. Totilas.

DV-hingsteføllet Nifro Lille Lunden e. Blue Hors Don Schufro/ Blue Hors Future Cup (opdr. Preben Iversen), der var udtaget til auktionen i Borculo ved Blue Hors Følchampionat, blev solgt for 9.000 euro. Dette føl blev solgt til Australien.

Auktionens dyreste dressurføl ligger afstamningsmæssigt ikke langt fra føllet, der blev solgt til Danmark. Dyreste hoppeføl blev et føl e. Charmeur/ Sir Sinclair, der gik for 25.000, og dyreste hingsteføl var efter Florencio/ Jazz trukket på Glock's Tango mor og gik for 37.000 euro. Dyreste springføl e. Harley VDL/ Numero Uno gik for 29.000 euro. Gennemsnitspriserne blev 11.804 for hoppeføl og 11.742 euro for hingsteføl.

Det blev på auktionen også solgt fem drægtigheder, hvoraf den dyreste e. Totilas/ Johnson gik for 15.000 euro.

 

 

Videoer

Læs også

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner