Skovture kan forebygge skader

04-09-2023 07:24

Det lune septembervejr skaber gode betingelser for ridning i naturen, og ridning i skov og terræn kan være en sund og vigtig del af træningen for din hest

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sensommeren er over os, og september viser sig allerede fra sin bedste side med milde solskinsdage og stille vind. Samtidig begynder de generende insekter at blive mindre aktive og siden gå i vinterhi. De kommende måneder er derfor perfekte til lange skovture, og netop ridning i naturen og forskelligt terræn kan gavne hestens træning.

Varieret træning er godt for sener og muskulatur
Skovture er et godt supplement til hestens øvrige træning. Den daglige træning indebærer for mange heste ridning på meget jævne og ensartede baner, hvilket potentielt kan gøre hestene mere modtagelige overfor skader. Den manglende afveksling i underlag kan nemlig betyde, at nervesignalerne til lemmer og stabiliserende muskler blive sløve, fordi de gentager de samme ensartede bevægelser og derfor ikke bliver udfordret på disse bevægelsesmønstre.

Det fremmer altså både muskeludviklingen og styrker sener og led, når hestene får lov til at bevæge sig på forskelligt underlag og terræn, og det kan derfor gøre hestene mere modstandsdygtige overfor skader.

Copyright Ridehesten.com
Stødabsorberende fiberbund. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Træn din hest på forskelligt underlag
Mange ryttere træner til hverdag på fiberbunde, der er udviklet til at shockabsorbere og være eftergivende for hestens stød mod jorden. Men forskellige former for underlag kan styrke hesten på forskellige måder. Ridning på faste underlag kan være med til at styrke knoglerne, da det kan styrke knogletætheden. Ujævne underlag kan derimod være med til at forbedre hestens sans for, hvor den træder. Derudover er bakket terræn også godt for hesten, da det styrker bagpart og den nedre del af ryggen.

Hærder de unge heste
De unge heste drager også mange fordele ved at komme med i skoven, da det både kan hjælpe dem med at styrke deres balance, mens de samtidig eksponeres for nye omgivelser. Det kan hjælpe dem til at vænne sig til forskellige miljøer og fremmede omgivelser, hvilket kan komme rytteren til fordel i stævnesituationer. På samme måde kan en tur i skoven også være godt for ældre heste, da det træner dem i nye og uvante i omgivelser.

Du kan læse mere om, hvor du må ride og finde vejledning her. 

Kilder: Horse & Hound, Horse Illustrated, HQ Magazine

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner