Skønne unge springhingste

07-03-2014 12:45

Bodil Nyholm Sørensen

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | Det var to begejstrede dommer, der kommenterede de unge hingste i Wiegaarden Media Præsentationsklasse for 4-5 års hingste (100-115 cm) A
 

Copyright Ridehesten.com
Tormod Bakke Johnsen på Corino VDL.

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 i MCH Messecenter Herning har hingstene i centrum, og i dag i Equsana Arena hal B var otte 4- og 5-års springheste til start i en præsentationsklasse uden præmieoverrækkelse, men hvor rytterne fik en flaske champagne sponsoreret af Horsebo ved udridning af banen.

Klassen blev bedømt af Bo K. Møller og Johnny Hansen, alle heste blev kommenteret, men kun de tre 5-års heste fik en samlet karakter baseret på en bedømmelse af teknik, galop, ridelighed og kapacitet.

Ekvipagerne var:

Torben Frandsen på Balou e. Balou Du Rouet/Landcapitol (opdr. Tyskland), ejet af Stald Cajus i Gram, om hvem dommerne sagde, at den kiggede lidt i starten, men det betyder ikke noget ved så ung en hest. Stor galop, der er regulerbar, springer med særdeles godt afsæt. Det er helt sikkert en hest med international kapacitet.

Karen Rohde på Cornettino Ask e. Cornet’s Stern/Chacco-Blue (opdr. Tyskland), ejet af Stutteri Ask i Martofte, om hvem dommerne sagde, at den havde en utrolig selvbalance. Man skulle ikke tro, at den først blive fire i år. Super balance. Gør det let for rytteren. Rigtig dejlig hest, med et godt spring. Vil helt sikkert udvikle sig til at blive en rigtig god springhest.

Jesper Meyenburg på Bøgegårdens Chacco-Lido e. Chacco-Blue/Calido I (opdr. Tyskland), ejet af Bøgegården i Bolderslev, om hvem dommerne sagde, at den går i særdeles god balance. God galop. Glad hest. Havde afstandene på plads. Var i god balance. Kraftfuldt afsæt og hurtig afvikling.

Jonas på Cantolar e. Canstakko/Singular Joter (opdr. Tyskland), ejet af Ib Kirk & Schockemöhle, Øster Assels, om hvem dommerne sagde, at det var en rigtig dejlig unghest, helt upåvirket af omgivelserne. Utroligt overblik. Springer med meget kapacitet. Afsæt, kraft, springer godt henover ryggen. God galop, meget ridelig, vist flot frem.

Torben Frandsen på Quin e. Verdi/Corrado II (opdr. Tyskland), ejet af Stald Cajus i Gram. Her sagde dommerne, at det var en hingst, der angriber forhindringerne. Særdeles god hest, godt afsæt, hurtig afvikling, en hest for fremtiden, god galop.

Tormod Bakke Johnsen på Corino VDL e. Corrado I/Quinar (opdr. Tyskland), ejet af VDL Stud. Bråten Gård & Tobajo Sportshorses, hvor dommerne lagde vægt på en rigtig god galop, god balance, bruger sig korrekt, ser fin ridelig ud, lytter til rytteren. Den fik karakteren 8,3.

Morten Bennetsen på MB Birkegårdens Charmeur e. Carmargue/Casir Ask (opdr. Heidi Rasmussen, Jerslev J), ejet af Fam. Bennetsen, Grenå. Her lagde dommerne vægt på, at den springer fantastisk, har en god balance, stor kapacitet, god teknik. Den fik karakteren 8,1.

Inger Cathrine Bugge på BB Lord Dolchetto e. Lordanos/Contendro I (opdr. Tyskland), ejet af Inger Cathrine Bugge, havde ifølge dommerne en god indstilling og lavede en god runde, og fik karakteren 7,8.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing