Cathrine og Cassidy dansede sig til tops

10-03-2019 17:22

Mathilde Louise Stenild Brejner

Dressurdronningen Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy lavede dobbelt op, da de red sig direkte til toppen i dagens Grand Prix Kür. Det var dressur, når det er allerbedst, hvad der da også blev belønnet med point over den magiske 80 procents-grænse

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy dansede sig ind på førstepladsen i Grand Prix Freestyle.

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy er i den grad tilbage i storform, og red i dag yderst overbevisende i Grand Prix Freestyle CDI4.* Parret leverede et program, som landede over den magiske 80 procents-grænse med 86.500 fuldstændig vanvittigt flotte point. 

Red med influenza
Mange havde måske bekymret sig lidt for, hvordan Cathrine Dufour ville klare dagens strabadser, da det tidligere på dagen blev meldt ud, at hun er ramt af influenza. Heldigvis red Dufour alligevel med sit sædvanlige overskud og skabte overbevisende magi i Jyske Bank Boxen i Herning. Det betød, at det danske flag gik til tops og den danske nationalsang blev spillet, da Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy vandt Helgstrand Dressage Grand Prix Free Style. 

Endnu engang var det et rørende gensyn med dagens vinder, som i den grad demonstrerer horsemanship, så man kan se på ekvipagen, at de er verdens bedste venner. 

Cathrine Dufour red til musik, hvor teksten startede med "I won't ever give up," hvad der var specielt på en dag som i dag, hvor Dufour skulle præstere på højeste niveau, selvom hun var influenzaramt. Dertil kommer, at Atterupgaards Cassidy har været ude af spillet i en længere periode på grund af en skade. Heldigvis tegner alt til, at intet kan stoppe de to på deres vinderkurs. 

Daniel skubbede sig mod stjernerne
Et andet af dagens højdepunkter leverede Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio. Han red et freestyle-program med  meget høj sværhedsgrad, hvor hesten arbejdede afspændt og smidigt, men med udtryksfuld power og et afskub, man kunne se helt oppe på de bagerste tilskuerrækker. Det super smukke program blev belønnet med 82.540 %, og dermed kunne også dressurprinsen Daniel Bachmann Andersen  bryste sig med et ridt til over den magiske 80 procents-grænse, hvad der blev belønnet med en meget flot og velfortjent andenplads.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen viste smuk ridning og tog dermed andenpladsen i Grand Prix Freestyle.

Unge overbevisende Fiontini
Dagens tredjeplads blev spanske Severo Jurado Lopez, som på ryggen af den blot ni år gamle Fiontini red et meget overbevisende freestyle-program, hvor hesten ligesom i fredagens Grand Prix viste sig både afspændt og med masser af power. Blandt noget af det, der virkelig gør sig på banen, er Fiontinis evne til at bruge sine bagben med power og teknik. Også Lopez red sig over 80 procents-grænsen med flotte 80.185 %, hvad der alt i alt betød, at man også på publikumsrækkerne sad helt ude på kanten af stolene af spænding, fordi der blev leveret ridning, der er på så højt niveau, at man er godt underholdt. 

Severo Jurado Lopez red blandt andet til Bon Jovis "Its My Life," hvad  der passede godt til ekvipagen, der i den grad virker som om, at de vil ud og indtage hele verdens dressurbaner og leve livet fuldt ud.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Fiontini leverede magi i Boxen og blev belønnet med tredjepladsen i Grand Prix Freestyle.

Stabilt med høj sværhedsgrad
Fjerdepladsen tog danske Anna Kasprzak og Rock Star, som fik 78.775 % for deres meget flotte indsats. Noget af det, der virkelig fungerede for ekvipagen i dag var, at de red et meget stabilt program, hvor især overgangene mellem sidebevægelser og piaffe/passage var inspirerende flotte.

Publikum syntes, at det var godt at se Anna Kasprzak og Rock Star og sendte masser af opbakkende klapsalver i retning af ekvipagen oven på et super flot program. 

Smukt, smukt piaffearbejde
Agnete Kirk Thinggaard havde verdens bredeste smil på ansigtet, da hun med hånden i vejret red ud fra Boxen efter et knaldhamrende flot program med sin gode, gamle makker Jo Jo AZ. Specielt var det magisk at se Agnetes piaffearbejde på midterlinjen. Sikke en fantastisk takt. Derudover var sværhedsgraden i programmet også høj med flotte toerchangementer på buede spor med præcise overgange til galoppiruetter. Det flotte program gav Agnete femtepladsen med 76.650 %.  

Se resultatet af klassen HER

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen