Forårsauktion: Nybagt vinder med 74%

16-02-2019 09:09

Dansk Varmblods Forårsauktion 2019 byder på en fremragende kollektion af 27 unghingste og unge rideheste i alderen 3-8 år. I vores gennemgang af disse lovende unge dressur- og springheste ser vi her nærmere på vidunderhoppen Sorbét

Copyright Ridehesten.com

RDH-hoppen Sorbét er efter en af tidens mest eftertragttede faderhingste, den tredobbelte verdensmester Sezuan, og ud af Lisbeth B. Andersens markante hoppestamme, der ligger bag mange medaljehopper og kårede hingste, heriblandt vinderen af Aage Ravns vandrepokal, Cassidy, der også er uddannet til Grand Prix. 

Sorbét er indbegrebet af ridelighed, og hun har netop været ude og demonstrere sin samarbejdsvilje og lyst til at præstere for sin rytter. I går aftes debuterede hun til ridestævne, og det skete i Sønderborg Sportsrideklub, hvor hun gik en LA1 blandt 19 startende. Sorbét og hendes rytter Ida Hofman-Bang vandt klassen med hele 74,074%.

I Dansk Varmblods præsentation af auktionskollektionen beskrives Sorbét således:

Ren lykke på fire ben: Sorbet er en hest med en elskelig karakter og en ekstremt høj ridelighed. På trods af sin unge alder, har Sorbet allerede flere flotte meritter med sig: Hun blev udtaget til eliteskuet som 2-års, kåret i RDH og fik føl som 4 års og efter kun kort tids ridning, udtaget til unghestechampionatet i Herning.

Sorbet indeholder hele pakken: 3 veludviklede, rene, taktfaste og elastiske gangarter, hvor hun både viser rigtig gode bagben, samt flot løsgjorthed i albue og knæ fortil. I disse tider, hvor der i særdeleshed stilles skarpt på hestevelfærd, er det værd at bemærke at Sorbet arbejder med stor tilpashed og forbilledlig afslappethed i sit udtryk.

Sorbets mormor er sølvmedaljehoppen La Rose og i samme stamme findes flere kårede hingste.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen