Sidsteplads – men stadig nummer 25 i verden

16-11-2017 18:59

Camilla Tiefensee Schrøder

Belinda Carlsens PRE-hingst Lopez IV blev i dag bedømt som nummer 25 ud af 25 i klassen for 6-års hingste ved VM for spanske heste, det såkaldte SICAB

Copyright Ridehesten.com
Lopez IV og Belinda Carlsen lige inden bedømmelsen sammen med deres spanske mentor, Philip. Privatfoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der blev viftet med dannebro fra tilskuerrækkerne ved SICAB i Sevilla i dag. En flok venner fra Danmark var mødt op for at støtte Belinda Carlsen og hingsten Lopez IV og overvære deres deltagelse i klassen for 6-års heste. Den danskopdrættede PRE-hingst endte dog ikke blandt de 12 bedste, der gik videre til rideprøven. Lopez IV fik den samlede bedømmelse 43,220 point og landede dermed nederst på resultatlisten. Det var dog ikke langt fra listens næstsidste, som fik 43,932, så helt uden for ligaen var Lopez IV ikke. Klassens vinder opnåede resultatet 57,016.

Overordnet har Lopez IV gjort det godt, selvom der var et par fejl under longeringen, mener hans ejer, som i øvrigt var den eneste kvinde på banen blandt de mange mænd og hingste.
– Han blev ved med at slå over i galop, da vi skulle vise fri trav op ad langsiden, det var jeg lidt ked af. Hver gang, han sprang i galop, skulle jeg lave en volte og sende ham af sted igen, og det blev dommerne lidt trætte af, fortæller Belinda.

En plads på verdensranglisten
Resultatet kommer dog heller ikke bag på Belinda Carlsen.
– Vi har jo været oppe imod verdens 25 bedste 6-års hingste. Hvis lille mig fra Danmark med kun 14 dages professionel træning i spansk mønstringsteknik kunne slå dem, så ville der jo være noget galt, siger Belinda, som stadig kan være stolt af resultatet.

– Selvom vi ligger bagest, så ligger han jo nu nummer 25 på verdensranglisten, fordi vi har kvalificeret ham og og er mødt op her. Der er også spaniere, der har sagt til mig: husk nu, at selvom du bliver nummer 25, er det ikke ensbetydende med, at han er dårlig. Hernede tæller pengepungen og det rigtige navn også meget i regnskabet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vil gerne tilbage
Belinda Carlsen er dog langt fra blevet skræmt væk af spaniernes kultur. Tvært imod vil hun gerne arbejde på at kvalificere Lopez IV igen, men hun vil dog vente nogle år, til han er blevet lidt mere fyldig og bedre kan hamle op med de andre i klassen for voksne hingste over 7 år.

– Jeg vil gerne være med igen en anden gang, for oplevelsens skyld. Det er helt fantastisk at være her, fordi det er toppen af poppen, der er hernede. Lopez er bare født hjemme i min lillebitte stald, og ingen havde nogensinde troet, at han skulle ende med at løbe inde på SICABS bane. Det er rigtig stort, slutter Belinda Carlsen.

De 12 bedste fra dagens klasse går videre til yderligere bedømmelse ved rideprøven i morgen. Belinda og Lopez IV  nyder solen og festlighederne ugen ud og begiver sig ud på den lange køretur hjemad mod Danmark på mandag.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen