De danske heste er ankommet til PL

27-08-2024 17:28

De danske paradressurheste ankom i går til Jablines i Frankrig, hvor der afholdes pre-camp inden de paralympiske lege for alvor løber af stablen. Alt er gået efter planen, og der meldes alt godt fra hestene

Copyright Ridehesten.com
De danske paradressurheste er velankommet til Jablines, hvor der er pre-camp inden PL for alvor går i gang. Her ses Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

De fire danske paradressurheste ankom i går til det smukke Jablines i Frankrig, hvor de har base indtil den 30. august, hvorefter de kører ind på Versailles, hvor de paralympiske lege for alvor løber af stablen. I Jablines skal hestene og paraatleterne vænne sig til det franske klima og træne op til legenes begyndelse. 

I lørdags, den 24. august, startede rejsen for de danske heste for alvor. Her mødtes tre ud af fire af hestene på Vejle Rideklub, hvor de sammen skulle køre mod det første stop i tyske Aachen, hvor de ankom klokken 04.30 søndag morgen. Emilie Olling Larsen, der er Katrine Kristensens groom, har været med hestene hele vejen, og fortæller følgende om turen: 

Turen er gået så fint! Hestene tager det hele så roligt, og støtter sig super fint op ad hinanden. Vi ankom tidligt søndag morgen i Aachen, hvor hestene blev indlogeret i bokse. I løbet af søndagen var vi på flere gåture med hestene, og søndag aften blev de igen læsset for at køre den sidste strækning mod pre-camp i Jablines

Copyright Ridehesten.com
Hestene har været under opsyn hele vejen af rytternes grooms, blandt andet har Emilie Olling, der er groom for Katrine Kristensen været med hele vejen. Her ses hun med Dufours tidligere hest, Bohemian, som hun også har været groom for. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Søndag klokken 23.00 blev hestene læsset igen for at køre mod Jablines, hvor de ankom mandag formiddag. Der meldes alt godt fra alle hestene, der er friske og klar til at yde deres bedste under de paralympiske lege, der officielt løber af stablen fra i morgen, den 28. august, hvor åbningsceremonien finder sted. 

Det danske paradressurhold består af et yderst stærkt felt med Tobias Thorning Jørgensen (grad III) på Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/ Windsor, Katrine Kristensen (grad II) på Gørklintgårds Quater e. Quaterback/ Blue Hors Don Schufro, Karla Dyhm-Junge (grad III) på Miss Daisy e. De Noir/ Blue Hors Future Cup og Pia Wulff Jelstrup (grad IV) med Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Caretino. 

Fakta
Tidsplan for dressur

De paralympiske lege i dressur bliver vist på DR, og tidsplanen lyder som følger:

  • Tirsdag den 3. september 2024 klokken 10.00-19.00
    Indledende individuel dressur grad 1, 2 og 3
  • Onsdag den 4. september 2024 klokken 10.00-15.00
    Indledende individuel dressur grad 4 og 5
  • Torsdag den 5. september 2024
    Hviledag - ingen konkurrencer
  • Fredag den 6. september klokken 10.00-18.00
    Holdkonkurrence
  • Lørdag den 7. september klokken 10.00-18.00
    Individuel freestyle grad 1, 2, 3, 4 og 5
Fold up

Hvis du er endnu mere nysgerrig på de paralympiske lege kan du læse meget mere i artiklen Tidsplanen for PL i paradressur er klar. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner