Dansk PRE-hingst til VM for tredje gang

23-11-2019 13:22

Camilla Tiefensee Schrøder

Avl

Belinda Carlsen og hendes 8-årige hingst Lopez IV deltog i denne uge for tredje år i træk i SICAB, som er verdensmesterskaberne for spanske heste i Sevilla

Copyright Ridehesten.com
Belinda Carlsen og Lopez IV er faste gæster ved Roskilde Dyrskue, hvor de flere gange har deltaget i Sjællandspræmiehingst-finalen. For at komme med til SICAB skal man hvert år kvalificere sig ved et internationalt stævne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ved at udvikle sig til en tradition for den danske PRE-avler Belinda Carlsen at tage til Sevilla med sin hingst hvert år i november. I år havde hun for tredje gang kvalificeret sin 8-årige Lopez IV til det prestigefyldte SICAB (VM for spanske heste) i den andalusiske hovedstad.

Fulgte med på sidelinjen
De sidste to år har Belinda selv vist sin hingst frem, men i år måtte hun overlade ham til den erfarne "handler" Juan, fordi hun havde problemer med sin fod.

– Jeg synes, det gik godt. Han blev vist bedre, end jeg selv havde kunnet, fortæller Belinda.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hendes hingst deltog i klassen for 7-års og opefter, hvor der var 39 hingste til start, og niveauet var en del højere end sidste år. Samtidig er pointsystemet lavet om, så hingstens score på 63,636% kan ikke sammenlignes med karaktererne de sidste to år. Men det var, lige som de sidste to år, ikke nok til at komme med blandt de 15 bedste, der gik videre til rideprøven og finalen.

– Vi havde nogle kommunikationsproblemer med Juan, fordi han kun kan tale spansk, så Lopez blev ikke varmet helt ordentligt op, og det var ikke helt ideelt. Det er jo en slags mellemting mellem en bodybuilder- og en skønhedskonkurrence, så det duer ikke at gå direkte fra omklædningsrummet til banen. Det betød, at han lå ned i galoppen og gik ned ad bakke i traven, fordi han ikke havde fået pumpet musklerne op bagfra. Men skridten gik fint, fortæller Belinda, som hovedsageligt deltager i SICAB for oplevelsens skyld. Men hun håber også at kunne forbedre præstationerne næste gang.

– Jeg håber stadig, at vi en dag kommer videre til rideprøven. Det er målet at komme blandt de 15 bedste, og så længe han ikke har vist alt det, han har i sig, og vi har mulighed for det, så kommer vi igen, lyder det beslutsomt fra hesteejeren fra Sorø.

Copyright Ridehesten.com
Juan fremviser Lopez IV. Foto: privat

Føl blev født under konkurrencen
Da fremvisningen var slut, blev Belinda Carlsen ringet op af sin søster, som fortalte, at hoppen derhjemme, som var i fol med Lopez IV, netop havde fået et føl.

– Der blev jeg virkelig rørt, fortæller hun glad.
Hingsten er nu far til i alt seks føl, hvoraf tre af dem er PRE.

På mandag går den to-et-halvt døgn lange tur tilbage til Danmark. Og det bliver med en ny PRE-hoppe i traileren, som de netop har købt, fortæller den glade hesteavler.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner