Belinda og Lopez skal til VM igen

29-09-2018 11:26

Camilla Tiefensee Schrøder

Avl

Belinda Carlsen har for andet år i træk kvalificeret sin danskopdrættede PRE-hingst til VM for spanske heste. Til november tager de den lange rejse til Sevilla for at mødes med verdenseliten i det såkaldte SICAB

Copyright Ridehesten.com
Belinda Carlsen og Lopez IV er faste gæster på Roskilde Dyrskue og til Store Hestedag, og Lopez har flere gange været med i konkurrencen om at blive årets Sjællandspræmiehingst på dyrskuet. Foto: Ridehesten.com/Camilla T. Schrøder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år deltog Belinda Carlsen og hendes PRE-hingst Lopez IV som første danskere nogensinde ved VM for Spanske heste i Sevilla, og nu skal de af sted igen. Den danske hesteavler fra Sorø har nemlig endnu engang kvalificeret sin nu 7 år gamle hingst til det meget præstigefyldte SICAB, som er et slags championat for den rene spanske race.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Det kribler jo lidt for at deltage igen, siger Belinda Carlsen. Hun er ikke helt tilfreds med, hvordan det gik sidst, hvor Lopez endte som nummer 25 ud af 25 i klassen for 6-årshingste, og hun er sikker på, at de kan gøre det hele meget bedre denne gang.
- Vi viste ham dårligt sidste år. Han gik og kiggede på alt muligt andet end på mig. Nu har vi fået trænet lidt mere, og han er blevet lidt ældre og lidt mere moden og klar på det. Det gik rigtig godt til kvalifikationen i Norge, fortæller Belinda, der til daglig arbejder som smed i Sorø og er indehaver af "Yeguada Destinada", som betyder Stutteri Skæbnen.

Mod de tunge drenge
Egentlig havde Belinda ikke tænkt, at hun ville vende tilbage til SICAB allerede året efter. For i år rykker Lopez IV op i klassen for hingste på 7 år og opefter, og her bliver det svært at klare sig mod alle de voksne og erfarne hingste på den spanske hjemmebane.
- Det er de store, hårde drenge vi skal op imod nu, siger Belinda, som ikke vil gøre sig alt for store forhåbninger, også selvom hun forbedrer resultatet i forhold til sidste år.
- Vi tager først og fremmest derned, fordi det er en kæmpe oplevelse. Når vi kommer derned i år, så er der mindre nyt, så det hele bliver meget mere afslappet. Jeg ville rigtig gerne blive blandt de 12 bedste, der går videre fra første runde til rideprøven. Der er et lille håb, men jeg bliver meget overrasket, hvis det lykkes, for han har den yngste i sin klasse nu, siger hun.

Copyright Ridehesten.com
Den 7-årige PRE-hingst Lopez IV blev avlet i spanien, men er født hos Belinda Carlsen i Sorø. Dengang hun købte hoppen med føllet i maven, havde hun ikke ligefrem regnet med at få en hingst, der en dag skulle kvalificere sig til VM for spanske heste. Foto: Camilla T. Schrøder

Følg Belinda og Lopez IV
SICAB finder i år sted den 13.-18. november. Belinda og Lopez begiver sig ud på den lange køretur sydpå omkring den 3. november.
Følg med på Belinda og Lopez IV's rejse på facebooksiden Yeguada Destinada, hvor der også er startet en indsamling til turen.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen