– Min voldelige kæreste tvang mig til at sælge hesten

16-01-2021 14:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Marias partner var psykisk og fysisk voldelig mod hende og tvang hende til at sælge sin elskede PRE-hest Malí, da han ville have Maria for sig selv. Men hun gav ikke op og kæmpede en lang og sej kamp for at få sit liv og sin bedste ven tilbage

Copyright Ridehesten.com
Marias elskede hest Malí. Foto: Privat

Tilbage i 2016 blev Maria Hjort Kronholm hesteejer for første gang til den buckskinfarvede PRE-hoppe Malí, som var nytilredet. Maria og Malí udviklede sig sammen, og samværet med hestene var et glædeligt frirum for Maria.

Til daglig var hun selvstændig med sit eget smykkefirma, og fritiden brugte hun så på langdistanceture med Malí.

I 2018 møder hun en ny mand, som for første gang i lang tid så hende. Sådan rigtigt så hende. Hun blev dybt fascineret af ham, og de startede et forhold. Et forhold der hurtigt blev mere og mere giftigt. Han var kontrollerende og aggresiv, og i december 2018 går det helt galt. 

– Han bliver meget vred på mig, og holder mig fast op ad væggen. Og så tager han kvælertag..., fortæller Maria til ridehesten.com. 

– Vores forhold bliver mere og mere giftigt. Han vil hele tiden vide, hvor jeg er, og hvad jeg lavede. Han var aggresiv, kontrollerende og manipulerende. Han begyndte at sige til mig, at jeg skyldte ham penge, og at jeg havde ødelagt hans liv. Og så begyndte han at tale om, at jeg skulle sælge Malí, siger Maria. 

Copyright Ridehesten.com
Malí, Marias nye og gode kæreste Michael og Maria. Foto: Privat

Kontrol. Vold. Magtesløshed. Frygt. Skyldfølelse. 
Når Maria kigger tilbage på forholdet, har hun svært ved at forstå, hvordan det kunne ende så galt.

Hun var bange for ham, og hun begyndte at frygte, at han ville tage ud i stalden og gøre Malí fortræd. 

– Han var et uforudsigeligt rovdyr, som jeg forgæves forsøgte at undvige, fortæller Maria. 

Hun ender med at sælge Malí, da hun frygtede, at han ville sælge hesten selv, udenom hende, hvis hun ikke ville gøre det. 
Da Malí flyttede, var Maria knust af både sorg og skyldfølelse over at sende sin bedste ven væk. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Landsorganisationen for Kvindekrisecentre, LOKK, her. 

Et nyt liv
I november 2019 lykkedes det Maria at flygte over til sin far, og hun fik noget professionel hjælp til at vende tilbage til livet igen. Det var en hård proces, og i lang tid bagefter var Maria angst overfor livet. 

– Efter noget tid møder jeg Michael, som jeg ender med at blive kæreste med. Han hjælper og støtter mig og er så empatisk og god, siger Maria og fortsætter: 

– Jeg fik mit firma tilbage, min bil og mine katte, og jeg begyndte at få det bedre igen. Men jeg savnede Malí. Jeg kunne slet ikke tilgive mig selv, at jeg havde solgt hende. Derfor begyndte jeg at leder efter hende på nettet, og jeg fandt faktisk frem til den nye ejer, som desværre ikke ville sælge hende tilbage, siger Maria. 

Og de levede lykkeligt 
Tiden går, og Maria og Michael lever lykkeligt sammen i et sundt og ligeværdigt forhold, og på den mest romatiske måde frier Michael til Maria. Og som om det ikke er nok med løfte om evig kærlighed, forærer Michael Maria en hest. 

Copyright Ridehesten.com
Michael frier til Maria, som står med hesten Jones. Foto: Privat

– Pludselig kommer der en hestrailer og ud kommer Jones. En smuk palominofarvet vallak. Han er fantastisk, og jeg er helt overvældet, fortæller Maria, når hun tænker tilbage på den dejlige dag, hvor hun blev hesteejer igen. 

Efter kun tre måneder ringer Malís ejer og spørger om, hun alligevel vil købe hende tilbage. Og Marias svar lod bestemt ikke vente på sig. 

– Selvfølgelig skulle Malí hjem til mig. Det var helt vidunderligt at få hende tilbage, og jeg er nu den lykkelige hesteejer af to skønne skønne heste, fortæller Maria afsluttende. 

Copyright Ridehesten.com
Malí og Jones. Foto: Privat

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen