Ole Vorre idømt fængsel for vold

31-05-2024 11:23

Retten i Viborg har i dag idømt den 64-årige landmand Ole Vorre seks måneders fængsel for at slå en aktivist og påkøre demonstranter

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

I midten af oktober sidste år blev en mandlig demonstrant kørt ned ved John Byrialsens Viegård Stutteri ved Skals. Jacob Thorup Kjærsgaard, som var offeret, brækkede syv ribben i ulykken. Ifølge øjenvidner kørte en personbil mod en gruppe på fem-seks demonstranter, ramte to personer, og da Jacob Thorup Kjærsgaard forsøgte at gribe fat i bildøren, blev han slæbt af bilen og kørt over.

Fredag blev den 64-årige landmand Ole Vorre fra Løvel, som var fører af bilen, idømt seks måneders ubetinget fængsel ved Retten i Viborg. Han blev dømt for at have slået en kvindelig hesteaktivist i ansigtet ved Viegård Stutteri og derudover blev han kendt skyldig i at have påkørt to personer og forsøgt at ramme to andre, da en gruppe demonstranter fejrede, at stutteriet var blevet erklæret konkurs.

Retten frifandt Ole Vorre for anklagen om grov vold ved at have kørt Jacob Thorup Kjærsgaard over. Dog mente retten, at Vorre burde have standset bilen, da demonstranten hang fast i døren og blev slæbt af sted og derfor blev Vorre straffet for at have sat en anden persons liv og førlighed i fare.

I stedet for grov vold for overkørslen af Jacob Thorup Kjærsgaard straffes Ole Vorre i følge Viborg Folkeblad efter straffelovens § 252:
Med fængsel indtil 8 år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs vis forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.

Foruden fængselsstraffen blev han også frakendt sit kørekort i et år. Ole Vorre nægtede sig skyldig i alle anklagerne og han har anket dommen.

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen