Fire kan få fængsel efter skandale med hestekød

30-01-2019 14:28

I 2013 rullede den store skandale om hestekød, der var solgt som oksekød og blevet brugt i bla. Findus lasagne. Nu er retssagen mod fire personer, der var involveret i den omfattede skandale startet i Paris

Copyright Ridehesten.com
Foto: shutterstock

Tilbage i 2013 opdagede de irske myndigheder, at der i fødevarer som pølser, hamburgere og lasagne var blev brugt hestekød, uden at det var angivet på indholdsfortegnelsen. I stedet blev det blot kaldt oksekød og både Ikeas kødboller og Findus lasagne var blandt nogle af de produkter var på mærket forkert og indeholdt hestekød.

Skandalen blev kendt verden over, da man fadt DNA fra en hest i burgere i Irland og man sidenhen fandt ud af at Findus lasagne indeholdt op til hundrede procent hestekød. Arbejdet med at opspore hestekødet og finde de ansvarlige var ikke en let opgave for de irske myndigheder. Det lykkedes dem dog at opdage at det var det franske firma Spanghero som stod bag, men på det tidspunkt havde hestekødet allerede spredt sig til flere forskellige lande. 

I marts sidste år blev fire personer anklaget for bedrag og nu kan Horse and Hound berette om at retssagen mod de fire personer er startet. To af de anklagede har tilknytning til Spanghero og er blandt andet anklaget for at have solgt 538 tons hestekød under betengelsen oksekød. De resterende to har forbindelse til en hollandsk virksomhed som handler med kød.

De anklagede kan få op til ti års fængsel og retssagen forventes af blive afsluttet i midten af februar. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen