Hestekød pludseligt populært

13-09-2022 15:47

Christine Krogh Frausing
Skribent

Skyhøje priser på fødevare, og især oksekød, gør at folk er blevet vilde for at købe hestekød ved deres lokale slagter

Copyright Ridehesten.com
Flere har fået øjnene op for hestekød, og bruger det gerne i madlavningen derhjemme. For eksempel i en burger. Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

De enorme prisstigninger i øjeblikket gør, at danskerne er begyndt at overveje hvor de kan spare penge, og hvor der kan tages alternativer i brug, for at spare på pengene. Det har Mariager Slagterforretning bestemt kunne mærke, da deres hestekød pludseligt er blevet enormt populært, da det er 35 kroner billiger pr. kilo, end oksekød, skriver DR. 

– Når folk bliver lidt presset på deres pengepung, så leder de efter de gode tilbud. Og hest er et billigere produkt, og derfor er efterspørgslen også stigende på det, lyder det fra slagtermesteren til DR, der får hestene fra private, der alligevel skal skilles af med dem.

Én af de kunder der glædeligt sætter hestekød på menuen, fortæller at kødet smager udemærket, men at det er en anelse sødt, og at man med fordel kan blande hestefars med en smule oksefars. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Slagteren må rationere kødet

Faktisk er der så mange kunder i Mariager der har fået øjnene op for hestekød, at Mariager Slagterforretning nu må rationere hestekødet. Det er nu kun muligt at købe 1 kilo af gangen, hvor det før var muligt at købe henholdsvist, 1, 4 eller 10 kilo. Derudover er der venteliste for overhovedet at få lov at betale for hestekødet. På nuværende tidspunkt langer slagteren 15-20 stykker over disken hver dag, men der er stadigvæk 60-70 bestillinger, der står på venteliste i en uvis tid. Kunderne betaler 40 kr for 1 kilo hestefars, imens de skal give 75,- for 1 kilo ved Mariager Slagterforretning. 

Kilde: DR.dk

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen