DistriktmesterskabsCup er afgjort

20-08-2024 06:34

I den forgangne weekend var Kongsdal Rideklub ved berider Hans Ley i Mariager ikke blot værter for Agria DRF mesterskaberne i springning for pony og children. Her blev der også afviklet finaler i DistriktmesterskabsCup med stor succes

I denne weekend blev DistriktmesterskabsCup afviklet hos Kongsdal Rideklub. På billedet ses vinderen af finalen for kategori 1 ponyer, nemlig Victoria Holm og Havens Carrie. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

DistriktmesterskabsCup er et forholdsvist nyt tiltag fra Dansk Ride Forbund, der er blevet til med støtte fra foreningen SpringDanmark. Her mødes de tre bedste ryttere fra årets distriktmesterskaber for ponyer i de forskellige distrikter og konkurrerer mod hinanden. I weekenden var Kongsdal Rideklub vært for det årlige Agria DRF mesterskab for pony og children, og dermed skulle vinderen også findes af dette års DistriktmesterskabsCup.

Da de danske mestre var fundet, blev det tid til at de dygtige medaljetagere fra dette års distriktmesterskaber skulle i finalen i DistriktmesterskabsCup. Først ud var kategori 3 ponyerne og deres ryttere. Her var 15 dygtige ekvipager samlet for at konkurrere om titlen. Klassen gik i LB2*, hvor springenes højde lød på 70 cm. Klassen blev redet i metode B1, hvilket vil sige, at de ryttere, der var fejlfrie i hovedrunden, skulle ud i en spændende omspringning. Intet mindre end 11 ryttere red fejlfrit i hovedrunden, og derfor var det altså en omspringning, hvor der kunne blive vendt op og ned på resultaterne.

Hurtigst var dog Clara Løwert Thomsen og 20-årige Zafira, der sluttede omspringningen i en lynhurtig tid på 25,28 sekunder, hvilket sikrede dem titlen som vinder af dette års DistriktmesterskabsCup. Anden bedst var Rosa Dalmine på Klintholms Miss Amy, der red en fejlfri omspringning i tiden 26,92 sekunder. Tredjepladsen blev besat af Emma Ørnfeldt Bertelsen og Big Time Buster, der ligeledes red en fejlfri omspringning i tiden 27,08 sekunder.

Vinderen for kategori 3 blev Clara Løwert Thomsen og 20-årige Zafira. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Efter de tre placerede var blevet hyldet, var det tid til, at kategori 2 ponyerne skulle på banen. 11 håbefulde ekvipager stod klar til at gøre deres allerbedste i håbet om en sejr. Klassen gik denne gang i LA2*, hvilket vil sige, at springenes højde lød på 90 cm. Igen var klassen udskrevet i metode B1, så alle fejlfrie i hovedrunden skulle i omspring. Denne gang var der seks ryttere, der formåede at ride fejlfrit i hovedrunden, og dermed skulle der gang i en omspring for at finde første-, anden- og tredjepladsen.

Det var ikke meget, der skilte de tre bedste ryttere ad, men vinderen af klassen blev dog Claudia Lykke Nielsen på Kantje's Valentijn. Parret sikrede sig en suveræn fejlfri runde i tiden 28,87 sekunder. Lige i hælene på Claudia, var Smilla Sophie Windtberg på Sparkling Destiny, der red i tiden 29,47 sekunder og dermed sikrede sig klassens andet bedste resultat. Tredje bedst var Ellen Sønderstrup Ponsaing på Tilly Tots, der sluttede i tiden 29,56 sekunder.

Smilla Sophie Windtberg på Sparkling Destiny. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Dagens sidste klasse og stævnets sidste finale, var for kategori 1 ponyerne. Her gik klassen ligeledes i LA2*, og denne gang var springene altså 100cm høje, og igen skulle de fejlfrie ryttere i hovedrunden ud i en omspringning, da klassens metode ligeledes var en B1. 16 ekvipager var til start, og her var det igen ikke mange sekunder, der skilte rytterne fra placeringerne.

Bedst i finalen var dog Victoria Holm og Havens Carrie, der red en fejlfri runde i tiden 28,80 sekunder. Andenpladsen gik til Frederik Korsgaard Andersen og Mountdaisy Georgie Boy, der sluttede i tiden 29,91 sekunder i anden fase, mens tredje bedst var Emilie Mathilda Kastrup på Colourful Spartacus, der ligeledes red en fejlfri runde i tiden 31,29 sekunder.

Emilie Mathilda Kastrup på Colourful Spartacus. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Med det blev årets DistriktmesterskabsCup afholdt i bedste stil som afslutning på endnu et fantastisk stævne hos Kongsdal Rideklub. Intet mindre end syv sæt medaljer er i denne weekend blevet uddelt, hvor de nykårede Danmarks- og DistriktmesterskabsCupmestre er blevet hyldet og fejret.