Scandic sejrede i Grand Prix

17-07-2009 19:07

Britt Carlsen

Den hollandskopdrættede Scandic efter den danske varmblodshingst Solos Carex sejrede i Grand Prix klassen i Falsterbo, danskerne fik ikke indflydelse på topkampen

Patrik Kittel red Scandic e. Solos Carex ind på førstepladsen i Grand Prix-klassen i Falsterbo med 73,83% foran hollandske Stephanie Peters/Jeff og med Tinne Wilhelmson-Silfven/Favorit på tredjepladsen. Sune Hansen blev bedste dansker med Gredstedgårds Casmir e. Continue lige udefor placeringsrækken på en 9. plads. Dommerne var dog noget uenige om hans placering, idet dommer ved C så ham på en 7. plads, mens dommer ved E placerede ham på 13. pladsen. Der indløb ikke nogle desiderede øvelsesfejl, men Casmir virkede ikke helt så elektisk og spændstig som ved stævnet i Rotterdam for tre uger siden, hvor parret brillerede med en topplacering og en sejr. Den nykårede nordiske mester i dressur Anne Troensegaard og Seduc e. Induc fik lavet mange gode ting men også flere fejl i programmet i dag, og de sluttede på 24. pladsen med 62,5% Lige efter fulgte Thomas Sigtenbjerggaard på den kun 8-årige Falcon Lyngriis, der virkede lidt spændt, hvilket gik ud over letheden i programmet og kostede værdifulde points i overgangene. Helen Melsen og Akeem e. Lobster leverede en solid indsats. Akeem kender og kan udføre alle Grand Prix øvelserne, men han virkede lidt mat i den bagende varme i Falsterbo. Blue Hors Romanov følte sig absolut ikke godt tilpas på dressurstadion i Falsterbo. Den brune hingst var tydeligt nervøs og utilpas med forholdene, og selvom hingsten scorede højde points i sine travøgninger, sidebevægelser og dele af passage programmet, så blev hele programmet mærket af, at hingsten var bange og ukoncentreret, og det kunne Sune også se på resultattavlen efter sit ridt, hvor hingsten blev noteret for knap 58% Se resultatet af klassen ved at følge linket til højre.