DRFs repmøde - stor tilslutning og spørgelyst

21-04-2018 11:23

Britt Carlsen

Så er Dansk Ride Forbunds årlige repræsentantskabsmøde i gang på Scandic i Kolding. Der er stor tilslutning til formiddagens indlæg og stor spørgelyst og en god stemning

Copyright Ridehesten.com

Rideforbundet startede her til formiddag med ”Forbundsdag”, hvor repræsentanter fra Sportsrideklubben Aalborg, Sundeved Rideklub og Ulrik Müller fra Equilive engageret fortalte om klubbernes arbejde med stævner og Ulrik introducerer deltagerne til vores nye stævnesystem, Equipe, som gør det endnu nemmere og smidigere at holde stævner.

SAO fra konkurs til overskud
I oktober 2016 viste regnskabet for Sportsrideklubben Aalborg et underskud på omkring en million, og så gik man i gang med stram økonomistyring, og det var ikke let, fortæller Lone Hecter fra Sportsrideklubben Aalborg. Der bemærker, at man ikke kan spare sig ud af en truende konkurs, men der skal en indtjening til.

De frivillige i klubben blev engageret, og klubbens berider Nikolaj Kowalski har gjort en stor forskel i det daglige, og nu har klubben vendt en truende konkurs til et overskud.

Copyright Ridehesten.com
Lone Hecter fra Sportsrideklubben Aalborg.

Og hvorfor så lave et internationalt stævne, når man er konkurstruet? Det gør klubben fordi det er sjovt, og giver dem nogle forbedrede forhold og samtidig er det med til at sikre de fremtidige investeringer. - Vi er en gruppe, som har fokus på det internationale stævne, og det er rigtig sjovt, fortæller hun.
Hendes indlæg var gennemsyret af holdningen: det kan vi godt, og ellers beder vi andre om hjælp. Flere sparringspartnere udenfor klubben er sammen med landstrænerne med til at komme med gode råd og vejledninger.
Trods underskud på 300.000 efter Nordic Baltic Championship i 2015 trøstede klubben sig med at de så havde fået en forbedring af faciliteterne på 800.000 kr. Igen ved det internationale stævne det følgende år fik klubben et underskud, men samtidig også endnu nogle forbedringer på faciliteterne.
Sidste år gav stævnet så et lille overskud på omkring 80.000 kr. da stævnet blev afvikles i god blanding af landsstævne og internationale klasser. Og samme koncept fortsætter i år – i den kommende weekend.
Nu håber vi bare på godt vejr – rytterne har meldt sig til i stort antal, lød det fra talerstolen.
Der var mange spørgsmål til Lone fra salen i forhold til engagementet af de frivillige, i rekruttering af nye medlemmer med mere. – Vores frivillige hjælpere er frivillige, de får ikke løn eller andet for at hjælpe i klubben, svarede Lone på spørgsmålet. Og de hjælper gerne, og ellers søger vi støtte i de omkringliggende klubber. Omvendt oplever klubben, at det er svært at finde sponsorer, det er hårdt arbejde. Men stædighed også i forhold til at engagere kommunen, har også en gavnlig effekt i forhold til at oplyse om, hvor mange der er involveret i ridesporten også i det daglige.
SAO er en alsidig klub, der spænder hele vejen fra elevskole til elite, og holder stævner på alle niveauer, klubben har omkring 300 medlemmer.

Copyright Ridehesten.com
Tina Callesen fra Sundeved Rideklub.

Frivillighed i Sundeved
Sundeved holder til på en ældre gård, og dermed i ældre bygninger, og klubben har i år 40 års jubilæum. Klubben har aktive ryttere fra 5 til 75 år og på alle niveauer. Klubben har 240 medlemmer og er placeret i det sydlige Danmark på Als.
Klubben har ikke fast tilknyttet berider, men ca. 10 forskellige ene-time-undervisere, der skal være godkendt af bestyrelsen, for at undervise klubbens ryttere. Klubben råder over to store ridehaller på 20 x 60 m med tilhørende cafeteria.
Klubben har tre stævneudvalg, fordi man arrangerer mange stævner. Et der tager sig af B og C- stævner, et der klare bredden og D-stævner og et sidste udvalg, der står for klubmesterskab og julestævne. Hertil kommer flere udvalg, hvor de ansvarlige sikre aktiviteter og faciliteter på stedet, så bestyrelsen ikke skal være involveret i alt.

Der afvikles 5-6 arbejdslørdage, hvor man returnerer 300 kr. af ens kontingent, såfremt man har deltaget i to arbejdslørdage. Mange forskellige arrangementer over året aktiverer medlemmerne, og giver en indtjening til klubben, og så slutter året med en medhjælperfest for de, der har været aktive og bidraget til klubben i årets løb, et arrangement, som betales af klubben.
Klubben laver et overskud på omkring 100.000 kr. når de afvikler landsstævner, men det skabes bl.a. ved at klubbens medlemmer selv flytter deres heste ud til andre steder i området, så stævnehestene kan stå i de 50 bokse på stedet. Stort set alle finder selv opstaldning, og får et lille beløb fra klubben for det. Det sker de to gange om året, hvor klubben afvikler B-stævne.
I det hele taget drives klubben af frivillig hjælp både i forhold til reparationer og almindeligt vedligehold af faciliteterne. Klubben søger frivillige hjælpere via deres Facebook-side og hjemmeside, hvor de opdaterer medlemmerne i forhold til, hvor de specifikt mangler hjælp, og eller bliver medlemmerne ”prikket ud” som sidste udvej. Der er en oplæringsfase for medlemmerne, hvor man udvikler sine evner via de forskellige stævner.
Tina Callesen fra Sundeved fortalte engageret om klubbens aktiviteter og dagligdag, og svarede på mange spørgsmål fra salen.

Equipe, gør det let
Ulrik Müller fra Equilive introducerer deltagerne til det nye stævnesystem, Equipe. Stævnesystemet er udviklet over de seneste 20 år i Sverige, og mange af deltagerne har stiftet bekendtskab med det nye, velfungerende system.

Copyright Ridehesten.com
Ulrik Müller fra Equilive.

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner