Ulf Helgstrand: – En fantastisk dag efter min mening (video)

02-04-2022 18:52

Trine Askjær-Jørgensen

I dag afholdte Dansk Ride Forbund efter to år med digitale, online møder endelig et fysisk repræsentantskabsmøde, og det på Severin Kursuscenter i Middelfart, hvor der først på dagen var flere spændende oplæg på programmet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter to år med digitalt repræsentantskabsmøde pga. Corona-pandemien er det vist sikkert at sige, at både Dansk Ride Forbunds bestyrelse og de mange fremmødte repræsentanter fra rideklubberne rundt omkring i landet var glade for endelig at kunne afholde mødet fysisk – som i dag fandt sted på Severin Kursuscenter i Middelfart.

Hvor er det dog dejligt, at vi kan sidde her og mødes igen – og at se så mange af jer, bød Ulf Helgstrand, formand for Dansk Ride Forbund, velkommen, og dirigent, Peter Schäfer, der blev valgt med stor opbakning fra forsamlingen, tog over med: – Alt bliver som det plejer at være – ingen Corona – med to undtagelser dog: Vi optager mødet i dag af hensyn til referatet, og afstemningsmetoden bliver anderledes; Vi er gået bort fra papirlapper og laver nu en digital afstemning.

Efter lidt utryghed omkring den nye afstemningsmetode og et prøvevalg, der skabte lidt problemer, startede det officielle program traditionen tro med formandens beretning.

Formandens beretning

– Når vi skal se retrospektivt på året, der er gået, kommer vi selvfølgelig ikke uden om Corona, som har været en stor samfundsmæssig belastning og selvfølgelig også en udfordring for os. I har været virkelig dygtige ude i klubberne til at omstille jer, selvom der næsten hver dag kom nye regler. Da Corona så endelig var ovre, og vi var frie igen, stod Europa pludselig overfor en ny krise: krigen i Ukraine, og der synes jeg altså, det er vigtigt, at vi husker på ikke kun hestene, men også de tusindvis af børn og voksne, det går ud over, lød det fra Ulf Helgstrand.

Formanden gik derefter videre til at nævne DRF’s fire strategiske pejlemærker: Rideklubben, hestevelfærden, ridesporten og elevskolen – og særligt hestevelfærden lå ham på sinde:

–Hvis vi ikke passer på sporten og hestevelfærden lige nu, så har vi den pludselig ikke mere. Ja, vi kan tænke, at de er dumme og uvidende dem, der kigger ind udefra med holdninger, men det hjælper ikke noget, fordi de får en enorm opbakning, så vi er nødt til at forholde os til det og være proaktive på den front, sagde han.

Ulf kom også ind på medlemstallet, hvor DRF i modsætning til andre idrætsforbund har set en medlemsfremgang på 2% den seneste tid, hvilket er et udtryk for interessen for sporten, forklarede han. Derudover nævnt han også fokusset på antimobning og foreningen Drenge i Ridesporten, som bl.a. oplevede en kæmpe opbakning under Dansk Varmblods Hingstekåring. Det store forestående VM i Herning til sommer, ridesportens adgang til naturen, para-ridning i klubberne og de mange sponsorer og samarbejdspartnere, som støtter rideforbundet og ridesporten, nævnte han også.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se videoen her med nogle af Ulf Helgstrands bemærkninger fra dagens møde:

To helt særlige æresmedlemmer

Derefter kom ”en lille ekstra ting”, som Ulf kaldte det: – Det, vi skal til nu, har jeg kun prøvet en gang før i min tid som formand, og det er 15 år siden. For 15 år siden blev der udnævnt tre æresmedlemmer: Bent Neergaard, Ingrid Salquist og Hanne Vallentin, som har været fantastiske mennesker for sporten, sagde han og fortsatte:

– Som I kan høre, er der ikke ret mange æresmedlemmer, og det er en helt særlig udnævnelse at få. Nu skal vi langt tilbage, hvor jeg skal indrømme, at jeg synes, det var latterligt, da det blev foreslået, at vi skulle have et dansk mesterskab for U25-rytterne i dressuren, for der var kun tre, men så blev der hurtigt otte og sådan fortsatte det. At man har mulighed for og lyst til at bakke op om udvikling af dressuren betyder bare så meget, så det kan selvfølgelig kun være et menneske, der i år skal gøres til æresmedlem i dette foretagende: Hanni, vi vil gerne se dig heroppe, lød det fra Ulf Helgstrand.

Hanni Toosbuy Kasprzak blev således udnævnt som æresmedlem af Dansk Ride Forbund, og hun blev hyldet med stående bifald fra forsamlingen. Til Ulfs store overraskelse tog Jacob Ravnsbo ordet og overraskede ham med, at Hanni ikke skulle være alene om at blive udnævnt til æresmedlem i år. Ulf fik følgende begrundelse for udnævnelsen til æresmedlem sammen med stor applaus fra salen:

– Den anden udnævnelse går til et medlem i bestyrelsen, som overstråler alle i engagement og har ledt os igennem ufatteligt mange problemer igennem 20 år – Ulf Helgstrand, sagde Jacob Ravnsbo.

Lang stribe af nye klubber optaget

Efter forelæggelse af de reviderede regnskab for 2021 ved direktør for DRF Morten Schram Rodtwitt blev en lang stribe af ny rideklubber præsenteret. Bestyrelsen laver en foreløbig optagelse af klubberne, og så afgøres det endeligt på repræsentantskabsmødet, om klubberne optages endeligt – og det blev de alle med stor opbakning fra forsamlingen. Dermed var repræsentanter fra Vilhelmsdal Sportsrideklub, Sportsrideklubben Stald SPIR, Rideklub Stald Hesselbjerge, Vallensbæk Rideklub, Maglebjerg Sportsrideklub, Sjølund Rideklub, Birgittelyst Rideklub, Hedeland Sportsrideklub, Rideklubben Tribler Equestrian og Tankefuld Rideklub oppe at modtage blomster og krammere fra formand, Ulf Helgstrand.

Copyright Ridehesten.com
Ulf Helgstrand sammen med repræsentanterne fra alle de nye rideklubber, der i dag blev endeligt optaget i rideforbundet. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Årets official, en ny pris bestyrelsen har valgt at indføre for at hylde de mange officials, der gør et kæmpe arbejde for ridesporten, årets klub og ærestegn mv. blev også uddelt – og der blev valgt medlemmer og suppleanter til bestyrelsen, gennemgået alle punkter på dagsordenen inkl. punktet "Eventuelt", hvor flere repræsentanter fra rideklubber havde anerkendende ord til rideforbundet.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen