Satchmo er her ikke mere

01-08-2022 09:44

Christine Krogh Frausing
Skribent

Isabell Werths Satchmo, som hun sammen har vundet alt fra EM til OL på, er her ikke længere. Da Isabell Werth var på træningslejr til VM, var hun ikke sammen med ham i de sidste sekunder

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Satchmo ved CHIO Aachen 2008. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I lørdags måtte Isabell Werth sig farvel til én af de heste, der har betydet mest for hende. Satchmo var 28 år, og har vundet alt fra EM til OL med Werth. I et interview tilbage i 2020, hvor Isabell Werth blev spurgt, hvilken hest der har haft mest betydning for hende, svarede hun følgende:

– Gigolo, Satchmo og nu Bella Rose har været de vigtigste heste i mit liv. I øjeblikket har jeg Weihegold, og selvfølgelig elsker jeg hende, og vi har haft stor succes sammen, men det er noget andet med Satchmo for eksempel. I dag var han i marken da jeg red på galopbanen med Weihegold. Jeg talte med hende om det faktum, at vi skulle have været i Las Vegas og ride Freestyle i dag, da Satchmo kom hen for at minde mig om, at han var der med mig for 11 år siden.

I 2005 tog de verden med storm, da de ved German Masters slog den daværende verdensrekord i Grand Prix, og red til 79,958%. Året efter, ved VM i Aachen 2006, brillierede de endnu engang, da de tog dobbelt guld med hjem. De sejrede nemlig både i holdkonkurrencen, samt i Grand Prix Special, imens de blev belønnet med bronze i Freestyle. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Satchmo ved VM Aachen 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Werth og Satchmo har haft mange individuelle sejre, såvel som de med det tyske landshold også har vundet mange guldmedaljer. Satchmo huskes blandt andet stadig for hans noget spændene Freestyle, under OL i Hong Kong 2008, da han slog et bukspring, da han i virkeligheden skulle have lavet en piaffe/pirouette overgang. Det kostede dem guldet, men med en score på 78,100%, endte de stadig med at tage sølv med hjem. 

Copyright Ridehesten.com
Isabell Wert og Satchmo ved OL i Hong Kong 2008, da Satchmo sneg et bukspring ind. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Isabell Werths afskedsord til hendes 'Satchi'

Isabell Werth var desværre ikke ved Satchmo da han gik bort, da hun var på træninglejr, forud for VM i Herning, der løber af stablen denne uge. Werth har istedet skrevet et par afskedsord til Satchmo på sociale medier. 

– Min kære Satchi. I går løb du glad på engen med din elskede Kelly, hvor er det dejligt at se dig sådan.
Jeg mindes VM i Aachen 2006. Hvilken unik oplevelse vi havde der. Hvilke følelser! Det fik vi nok af i vores tid sammen – i enhver henseende.
Det, at jeg ikke kunne være sammen med dig da du forlod os, vejer særligt tungt i mit hjerte, efter 25 år sammen. God rejse min store, geniale fighter, og tak for alt.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Satchmo ved World Dressage Masters 2010 i Florida. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen