Sådan foregår DV's sadelkåringer

14-06-2024 18:38
Avl

VIDEO: Dansk Varmblod har udgivet en minifilm, som giver et detaljeret indblik i afviklingen af sommerens sadelkåringer

Copyright Ridehesten.com
Årets sadelkåringer i Dansk Varmblod står for døren. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sommer er lig med sadelkåringer, hvor landets Dansk Varmblods-hopper kan blive kåret i avlsforbundet. Sadelkåringen består af en eksteriørkåring og en rideprøve samlet på én gang.

Sadelkåringerne afvikles rundt om i forbundets regioner fra juni til august begyndende med årets første af sin slags i denne weekend, hvor Grøn Dressage på Fyn danner rammer om region 3's sadelkåring. I morgen står den på bedømmelse af de springbetonede hopper, mens fokusset er rettet mod dressuren på søndag. 

Hvordan foregår sadelkåring?
Sadelkåringerne er disciplinopdelte og allerede ved tilmeldning vælges mellem afprøvning i dressur eller springning. Sadelkåringen starter med en måling af hoppen, hvor der desuden tjekkes signalement og mikrochip og hestepasset afleveres. Herefter mønstres hoppen på fast bund i skridt og trav. Dette er gældende for begge discipliner.

Springning:
De springbetonede hopper løsspringes i ridehuset og bliver desuden fremvist under egen rytter til bedømmelse af galop og ridelighed (hopperne bedømmes to af gangen).

De bedste udtages til Krafft Eliteskuet, som i år foregår i weekenden den 31. august til 1. september - som altid på Vilhelmsborg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dressur: 
De dressurbetonede hopper rides i ridehuset af egen rytter til bedømmelse af alle tre gangarter samt ridelighed og kapacitet (hopperne bedømmes to ad gangen).

Når gangartsbedømmelsen er færdig, skridter hopperne for en lang tøjle, mens dommerne giver karakteristik og oplyser kåringsgrad. De bedste udtages til en finale senere samme dag, hvor de mønstres i skridt og trav. De bedste (ikke nødvendigvis alle finalister) udtages til Eliteskuet.

 

En ny video, lavet af Dansk Varmblod, forklarer i detaljer om afviklingen af sadelkåringerne:

Få et overblik over datoerne til alle årets sadelkåringer her.

/ Dansk Varmblod

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen