Bonsai begejstrede igen (video)

15-10-2023 11:07

Trine Askjær-Jørgensen

Så er vi nået til sidste dag af finalerne i Pavo og DRF's championater for unge heste, som finder sted på Blue Hors denne weekend. I 5-års finalen trak Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Bonsai det længste strå og scorede over 90%

Søndagen på Blue Hors er startet med finalen for 5-års heste i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. Efterfølgende kommer 6-års hestene, og senere er der Ungheste-Grand Prix og finalen i Bundgaard Byg Cup, så der er masser af spændende ridning at overvære i den store hal i Randbøl.

Dommerteamet i både 5- og 6- års klasserne består i dag af Jesper Holst Hansen, Bjarne Nielsen og Susanne Baarup Christensen.

Vinderen af klassen blev den samme som i den indledende klasse torsdag, nemlig Nanna Skodborg Merrald med den røde hoppe Blue Hors Bonsai e. Blue Hors Baron/ Royal Classic. Allerede i kvalifikation og mellemrunde lagde de to sammen hårdt fra land og blev belønnet med flere 10-taller og svimlende procenter langt over 90.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Bonsai. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I den indledende klasse torsdag skuffede hoppen heller ikke, her blev det til hele 94,6% med blandt andet 10 for kapacitet. I dagens finaleklasse sneg der sig desværre lidt fejl ind hist og pist, så det blev ikke til helt lige så høje procenter, men stadig en sikker sejr med 9,5 for trav, 9,0 for skridt, 8,8 for galop og ridelighed samt 9,3 for kapacitet, hvilket gav sammenlagt 90,800%.

– Vi ser en hest her med en masse saft og kraft, når den går. Det er sådan en hest, der ikke behøver at gå hurtigt i traven for at vise, at den har noget i sig. Den kan sagtens gå rummeligt alligevel. Grundtraven er helt skøn. Skridten er taktfast og rigtig praktisk. Ingen tvivl om, at denne skridt holder hele vejen. Galoppen er med vældig aktive bagben, hvilket også gør, at det kan være lidt svært at styre, men den behøver ikke at løbe, når den øger, fordi den kan bære sig så flot. Selvfølgelig trækker det lidt ned i rideligheden, at der er lidt fejl i dag, men det er en hest med et stort potentiale til fremtiden, fortalte Bjarne Nielsen på vegne af dommerpanelet.

Nanna fortæller her i videoen lidt om, hvad Bonsai er for en hest:

Copyright Ridehesten.com
Betina Jæger Jensen og Grevens Sirius. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På andenpladsen blev det UVM-deltager Grevens Sirius e. Secret/ Johnson (opdr. Stutteri Greven), der blev fremvist af Betina Jæger Jensen. Den store, brune vallak belønnede dommerne med 9,0 for trav, 8,5 for skridt, 9,0 for galop, ridelighed og kapacitet, hvilket gav i alt 89,000%. Sirius var UVM-finalist med Michael Grønne i sadlen. Han har fået nyt job, og for knap to uger siden overtog Betina Jæger Jensen den store, ridelige og meget velgående hest. Betina har kun siddet på Grevens Sirius i små 14 dage, alligevel red hun ham sikkert ind på andenpladsen i championatsfinalen.

I videoen nedenfor fortæller hun lidt om, hvordan han er at ride på.

Tredjepladsen gik til Susanne Barnow, der som sidste rytter kom på banen med en af sine elevers heste EQ Secret Suprise e. Secret/ Gribaldi, opdrættet og ejet af Susanne Oldenborg. Oldenborg var nemlig forhindret i selv at ride finalen her på Blue Hors, og derfor havde hun bedt Barnow om at ride både mellemrunde og finale. Det må siges at være gået strygende, for den 5-årige vallak strøg til allersidst direkte ind i top-3 med karaktererne 9,0 for trav, 9,0 for skridt, 8,7 for galop, 8,3 for ridelighed og 8,9 for kapacitet, hvilket gav i alt 87,800%. Bjarne Nielsen kommenterede blandt andet, at det var et dejligt gensyn med hesten siden unghestechampionatet i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Barnow og EQ Secret Suprise. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens sidste placering gik til Marianne Helgstrand med den røde hingst Alkaline e. Secret/ Zalmiak Firford (opdr. Anette Blangsted), som opnåede i alt 87,800% heriblandt 9,2 for galop, en gangart, som han også fik stor ros for af dommerne.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Alkaline. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner