Sådan er det at løbe til auktion (video)

22-10-2023 07:04

Uden løbere ingen følauktion her til World Cup i Herning, men hvordan er det egentligt at være løber? Vi har talt med to af dem, der i går aftes tog løbeskoene på og var med til at fremvise føllene

Copyright Ridehesten.com
Nogle af løberne ventende på deres næste løbetur. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

12 løbere, erfarne som uerfarne, alle med en tilknytning til Ung i DV, sprintede i en times tid tidligt på aftenen lørdag rundt i arenaen i hal M i messecenter Herning, da Dansk Varmblod World Cup følauktionen 2023 løb af staben. Klædt i røde t-shirts og hvide bukser var deres opgave at fremvise 15 føl på bedst mulig vis ved at løbe med hver følhoppe rundt og rundt i ringen indtil auktionaris Casper Cassøe slog det tredje slag med hammeren. Læs mere om selve auktionen her.

Det er hårdt arbejde at løbe så hurtigt på en sandbund med en hoppe i højre hånd, og derfor skiftes løberen da også ud for hver omgang. Trods dette skal tempoet ikke sænkes alt for meget, hvilket betyder, at tøjlen skal overleveres i løb til næste person i rækken. Det er svært og leder en gang imellem til løse heste - men ikke i aften, hvor løberholdet kørte som en velsmurt maskine uden de store fejl. Måske er det netop denne spænding kombineret med den høje fart, der giver løberne det adrenalinkick, som de alle fortæller, er en central del af det fede ved at løbe til følauktion. 

Fakta
Hvad er Ung i Dansk Varmblod

Ung i DV er en forening under Dansk Varmblod for unge mellem 8-25 år. Formålet med foreningen er at fremme hesteinteresserede unges viden om og interesse for, hvordan man avler og bedømmer DV-heste, samtidigt med at hestefagligheden kombineres med fællesskab. Dette gøres gennem mange arrangementer hvert år, hvor der er fokus på læring om forskellige emner med hesten i centrum.

Ung i DV har desuden til ansvar at stille et hold til VM for ungavlere, som finder sted hvert andet år i regi af World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Det er også ofte Ung i DV'ere, der løber til diverse følauktioner, selvom alle hesteinteresserede gerne må ansøge om at være løbere.

Formand for Ung i DV er dyrlæge Sophie Asp, som selv har været engageret i Ung i DV i mange år, mens Inge Madsen, hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Varmblod, har det overordnede ansvar.

Fold up

Også sammenholdet løberne imellem, den gode stemning og den for det meste positive respons fra følsælgerne er det motiverende ved at løbe til en følauktion som denne her i Herning, lyder det fra Frederikke og Alfred fra Ung i DV, der var i aktion her til aften - hvad de mere har at fortælle om at være auktionsløbere, kan du høre her i videoen, hvor de også giver deres tricks til at fremvise føllene på optimal vis: 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen