Så kom aprilnummeret!

31-03-2014 06:39

Årets størst og spændt ventede nummer af magasinet Ridehesten er endelig kommet fra trykkeriet, ind på redaktionen og ud til de mange skønne læsere

Copyright Ridehesten.com

Der er naturligvis ingen tvivl om, at Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning fylder en del i det nye nummer af magasinet Ridehesten, hvorfor vi har sørget for et ekstra stort blad til dig, så du ikke behøver gå glip af noget af alt det andet spændende indhold.

Dansk verdensklasse
Stjernerne dryssede ud over MCH Messecenter Herning i starten af marts, hvor spotlightet faldt på de fantastiske hingste, som betog både dommere og publikum. Der var ikke tale om en lille lokal begivenhed, ej heller et nationalt arrangement, men en sand fest af international karakter. Og du behøver selvfølgelig ikke ærgre dig, hvis du gik glip af noget, for vi har samlet det hele – både stort og småt – i magasinet Ridehestens aprilnummer.

Så skal der trænes
I dette nummer af magasinet Ridehesten kan du følge debatten om rytterens håndstilling og få ny viden om, hvordan din håndstilling påvirker hesten og jeres indbyrdes kommunikation under ridning. Du kan også blive klogere på betydningen af forbindelsen mellem rytterens hånd og hestens mund, og hvad denne forbindelse betyder for ridelighedsbedømmelsen. Og så ser vi bl.a. også nærmere på volteskifte, nogle af de mange måder, du kan skifte volte på, og hvilke typer volteskifte, der bruges til hvad.

Parterapi og ny viden
Fungerer træningen ikke efter hensigten, så kan det være en god idé at få tjekket både rytter og hest, og ikke altid kun hesten. At lade fagfolk kigge på hele ekvipagen er bestemt ikke nogen dårlig idé, som man kan læse i magasinet Ridehesten. Andre problemer kan være af en særlig alvorlig karakter, og har derfor forskningens bevågenhed. Herunder hører forfangenhed, som er en af de lidelser, som hesteejerne frygter allermest. I aprilnummeret fortæller den amerikanske beslagsmed m.m. Esco Buff om ny viden om behandlingen af forfangenhed og en mere holistisk tilgang til beslagsmedens arbejde.

Ride, avle eller sælge?
Er du rytter med ambitioner om udvikling og stævner, så må du ikke gå glip af portrættet af dressurrytter Lena Leschly Åmand, der er et levende bevis på, at hårdt arbejde og den rette indstilling kan sikre en udvikling fra hygge med shetlandsponyen til nordisk mester i dressur. Er du mere til hesteavl, så kan du lade dig inspirere af et spændende portræt af personerne bag fløjhingsten French Match Ask, Trine Hermansen og Leif Konradi fra stutteri Hillock. Uanset hvilken retning ens hesteinteresse går, så er køb og salg af heste ofte en integreret del, og i dette nummer af magasinet Ridehesten kan du også blive klogere på salg af heste.

Magasinet Ridehesten ønsker alle en rigtig god fornøjelse med det nye og ekstra store magasin!

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen