Party Dance er på hingstelisten

05-04-2023 15:15
Avl

I aprilnummeret af Ridehesten stod Christian Kjærs springhingt Party Dance ikke på Dansk Varmblods hingsteliste, men det burde den – og gør det nu 

Copyright Ridehesten.com
10-årige Party Dance og Linnea Ericsson ved DM i 2013. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

DV-hingsten Party Dance DVH 959, der har haft en bemærkelsesværdig karriere i avl og sport, er nu kommet tilbage til Danmark og er også genoprettet på DV's hingsteliste. Hingsten var desværre ikke opført på den hingsteliste, som Ridehesten modtog til tryk i april-magasinet, men det burde han, og det er han nu.

Party Dance efter Cajus/ Godehard blev fremstillet til hingstekåring som 5-års, hvor han blev udnævnt som præmiehingst med bl.a. tre 9-taller i type og eksteriør samt 9 for løsspringningsteknik og 9,5 for -kapacitet. Derfor var han 6 år, før hans første afkom kom til verden, og da han som 7-års stillede til færdigkåring blev han udmærket med opdrættermedalje i sølv.

På springbanerne har Party Dance fejret nationale og internationale succeser – først med Camilla Enemark og sidenhen med Linnea Ericsson i en karriere, der tæller Grand Prix-placeringer og en indsats på det danske landshold i bl.a. Nations Cups mv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt hans talentfulde og succesfulde afkom er bl.a. Anica Kristoffersens championatssucces Play Girl, EM-deltageren og mest vindende children-hest i 2022 med sejr i både indendørs- og udendørs-DM, Price Dance, samt Liberty Dance, der har sprunget succesfuldt i 145 cm-klasser, og ikke mindst Holsteins Matina, der bl.a. har gået med Alexander Zetterman og Karin Martinsen og nu har international succes med danske Sophia Stud i USA.

De seneste fem år har svenskerne haft glæde af Party Dance, der har betjent hopper på hingstestationen St. Olof, men han er i efteråret 2022 kommet tilbage Danmark med base på Nørlund Hestehospital, hvor han holdes i god form med masser af foldtid hver dag og rideture 3-4 gange om ugen. Her får han også jævnligt besøg af sin opdrætter og ejer, Christian Kjær.

Party Dance står til avlstjeneste på Nørlund Hestehospital.

Copyright Ridehesten.com
Party Dance som 8-årig under Camilla Enemark ved hingsteshow i Vallensbæk i 2011. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen