Så er Roskilde Dyrskue i gang

02-06-2023 12:17

Trine Askjær-Jørgensen

Danmarks største dyrskue for hele familien er nu i fuld gang. Hele weekenden er der masser af heste, geder, køer og får samt hundredevis af stande med alt lige fra smykker og rideudstyr til landbrugsmaskiner og hestebiler 

Helt siden 1884 har Roskilde Dyrskue fundet sted. Traditionen tro indtager den kæmpestore begivenhed hvert år dyrskuepladsen i Roskilde, og i år er ingen undtagelse. Fra i dag til på søndag finder du Danmarks største maskinudstilling, fødevareudstilling, masser af dyr, traktortræk, aktiviteter og oplevelser for hele familien på, hvad der med over 90.000 besøgende i løbet af weekenden er landets største dyrskue.

Roskilde Dyrskue formidler det danske landbrug. Her er fokus på både landbrugsdyr og hobbydyr, og der er hundredevis af udstillere med stande, som sælger alt fra træsko og smykker til mejetærskere og entreprenørmaskiner.

På de fire gårdspladser er der fokus på formidling til børn med mange spændende aktiviteter, også skolemateriale. Så Roskilde Dyrskue er et sted for hele familien og for fagfolk, der gerne vil mødes og netværke.

Roskilde Dyrskues hjemmeside finder du information om priser og åbningstider, og så kan du se det fulde program for hver af de tre dage. Her kan du vælge ud fra, om der f.eks. er nogle dyr, der interesserer dig mere end andre, eller lignende.

På hestefronten er der i dag en masse forskelligt på programmet. Dagen startede ud med bedømmelse og karakteristik af de udstillede heste fra Dansk Varmblod og Dansk Sportspony i Ring 1. Her fik en hoppe fra stutteri Baunehøjen 24 point – mere om det på siden her senere.

  • Kl. 12.00-13.00: Køier køreskow i Ring 1
  • Kl. 13.00-16.00: Karakteristik af de udstillede heste i Ring 1 og 3
  • Kl. 16.00: Udpegning af Sjællandspræmiehingsten i Ring 1
  • Kl. 17.30: Konkurrence om skuets bedste føl i Ring 1
  • Kl. 19.00: Det store hesteshow i Ring 1

Dansk Varmblod er selvfølgelig også med
Iblandt hestene udstilles der i fire hovedgrupper, som omfatter Gruppe A: Specialracer, Gruppe B: Dansk Varmblod, Gruppe C: De svære heste (koldblod) og Gruppe D: Småheste og ponyer. Indenfor hver gruppe og race (type) kan der udstilles til bedømmelse eller præsentation i forskellige hold, som bl.a. dækker over hingste i forskellige aldersgrupper, følhopper med føl ved siden, goldhopper i forskellige kategorier, 2-års og 3-års hopper, samlinger osv.

Dansk Varmblod har i år 13 udstillere med, mens der er hele 43 shetlandsponyer, 32 fjordheste, 21 welsh ponyer, 20 oldenborgere, 20 haflingere osv. at finde. I alt 247 heste er udstillet på dyrskuet i år.

Hver af racerne har deres egen racerepræsentant og dommere med. For Dansk Varmblod er det henholdsvis Pia Gobert samt Johnny Sørensen og Mogens Worre.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen