Patrik Kittel skal teste i Herning

20-04-2017 21:19

Vi er nærmest kun lige på den ande side af Herning Horse Show, men allerede nu har Dansk Varmblod indgået aftale med den svenske OL-rytter Patrik Kittel om at være testrytter i Unghestechampionatet i dressur 2018 samt afholde clinic torsdag aften

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel

De sidste par år har det været nogle ufattelig populære navne, som har testet de danske 5-års heste i Unghestechampionatet i Herning. Næste år bliver ingen undtagelse, da Dansk Varmblod allerede nu har sikret sig, at det bliver Patrik Kittel, som skal svinge sig i sadlen på de talentfulde heste.
Med samme koncept som i år skal hestene først skal gå tre og tre onsdag, FEI 5-års program torsdag, hvorefter Kittel skal teste de 24 bedste fordelt over lørdag og søndag. 

Den svenske landsholdsrytter Patrik Kittel er til daglig bosiddende i Tyskland med sin australske hustru Lyndal Oatley, og har de seneste par år haft stor international succes, heriblandt flere OL-deltagelser, senest i Rio på hesten Dejá. Derudover havde han for år tilbage også stor succes på guldmedaljehoppen UNO Donna Unique e. Blue Hors Don Schufro/ Falkland (opdr. Stutteri UNO) på international lilleturs niveau.  

Den 40-årige rytter som både har redet EM, VM og OL, overtager testrytterrollen fra tyske Dorothee Schneider, som selv overtog rollen fra selveste Charlotte Dujardin, der varetog rollen i to år. Det bliver dog ikke kun til et besøg i Herning som testrytter, da Kittel også har sagt ja til at afholde den populære clinic torsdag aften. En clinic som de sidste par år har trukket fulde huse, da den har været afholdt af blandt andet Hasse Hoffmann, Isabell Werth og Helen Langehanenberg.

Ridehesten.com har talt med sekretariatschef i Dansk Varmblod, Casper Cassøe Krüth, som fortæller, at han og Dansk Varmblod glæder sig over, at det bliver Patrik Kittel som skal teste de unge heste til næste år. 
- Vi synes at det er fantastisk igen at kunne tiltrække en verdensstjerne rytter. Vi var utrolig glade for Dorothee i år, men vi er samtidig sikre på, at Patriks erfaring er medvirkende til, at vi kan få stor glæde af ham kombineret med, at han først afholder clinic torsdag og efterfølgende testrytter.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen