Ridehesten i teateret

09-04-2015 11:54

Anne-Sofie Schou Munk

Ridehesten havde indbudt godt 50 læsere til forpremiere på musicalen ”Hjælp søges” på Østre Gasværk teater

 

Copyright Ridehesten.com

I hovedrollerne var Jesper Asholt og Jesper Lohmann. Ridehestens udsendte og læserne glædede sig dog nok først og fremmest, til at opleve hesten Douglas, og alle de andre medvirkende dyr. 

Cirkusprinsessen Suzanne Berdino sagde ikke et ord under hele forestillingen, men hun havde en imponerende vifte af veldresserede husdyr med sig på scenen. Dyrene så meget veltilpasse ud. Deres roller virkede naturlige og i sammenhæng med handlingen, og de tog hele hurlumhejet med stoisk ro. Der var ellers ikke megen plads på scenen til både dyr og skuespillere, for flere af hvem, det var første gang at de spillede sammen med dyr, og især nogen der var så store.

Musicalens kvindelige hovedrolleindehaver Sara Viktoria, der er bare 20 år, og som spiller på 3 år på Østre Gasværk teater, spillede sammen med dyr for første gang, og var mægtig begejstret. (se link videointerview herunder). Sara Viktoria havde en utrolig smuk stemme, men mest imponerende var det næsten, da hun efter forestillingen kunne fortælle, at hun, fra da hun var 17, sideløbende med først prøver, og så forestillinger, gennemførte hele 2. og 3.g på Stenhus gymnasium som selvstuderende. Ikke bare bestod hun, hun sluttede ovenikøbet med et gennemsnit på 11,4.

Skulle Sara Viktoria blive træt af skuespilleriet, er der i hvert fald noget at falde tilbage på.

Vil du se mere til Sara Viktoria, Douglas, Ronja og alle de andre dyr, må du en tur i Østre Gasværk teater. Vil du have en lille smagsprøve inden, kan du se stemningsvideoerne nedenfor.

Videoer

Info

Om udstillingen:
Østre Gasværk Teater er forvandlet: 30 tons jord på scenen. Et autentisk husmandssted håndbygget med hjælp af Bonderøven fra DR. 17 levende husdyr på en stemningsfuld gårdsplads midt i storbyen.

To elskelige brødre jagter meningen med livet i et univers af halm, hestepærer og paraboler et sted på Vestsjælland. Kan de reddes af den syngende punkerpige, som slår sig ned på gården med sin stumme mor?

Gå ikke glip af komik, ørehængere og dyredressur i en enestående kulturhistorisk scenografi i bonderøvsmusicalen, der kun kan spille i det store, runde rum i Østre Gasværk Teater!

Komikerparret Jesper Asholt og Jesper Lohmann er de to bondebrødre. Sara Viktoria spiller punkerpigen, og Suzanne Berdino hendes mor.
Tekst og musik af blandt andet Björn Ulvaeus og Benny Andersson fra ABBA
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner