Ride for a cure

18-11-2015 08:40

Broholm Horseshow og Alzheimerforeningen er gået sammen om at indsamle penge til forskning i demenssygdomme. Samarbejdet omfatter bl.a. en række fundraisingaktiviteter, hvor sponsorer, leverandører og publikum har mulighed for at støtte forskning i demenssygdomme ved DM i dressur 2016

Copyright Ridehesten.com

Broholm Horseshow, der hvert år afholder DM i dressur, er stiftet af Anne og Frederik Lütken. Anne Lütken har selv haft demens tæt inde på livet, og mistede i 1998 sin far John Grice til Alzheimers sygdom og i 2011 sin mand Frederik Lütken til demensrelateret sygdom forårsaget af en blodprop.

Hver 3. time dør en dansker af en demenssygdom
Næsten en halv million danskeres hverdag er berørt af demens – enten fordi de selv har en demenssygdom, eller fordi de er nære pårørende, venner eller kollegaer til en person med demens, og hvert år kommer 14-15.000 nye tilfælde til. Man ved stadig ikke, hvorfor demenssygdomme opstår, og der er endnu ikke fundet en kur. Men der er behov for en massiv forskningsindsats i demenssygdomme både i Danmark og resten af verden. Håbet er at forskningen vil bidrage til større viden om hvorfor de opstår, hvordan de forebygges og dermed medvirke til, at der en dag findes en kur, som kan behandle Alzheimers sygdom.
Det kræver en massiv forskningsindsats at stoppe den negative udvikling, og alle kan gøre en positiv forskel. Styrk håbet. Støt forskningen.

Hvad Støttes?
Alzheimerforeningen støtter via Alzheimer-forskningsfonden forskning i demenssygdomme. Fonden
giver penge til grundlæggende forskning i:

- Hvorfor demenssygdomme opstår
- Hvordan demenssygdomme forebygges
- Nye metoder til behandling og pleje

Fonden uddeler bl.a. hvert år en forskerpris til to personer, hvis arbejde har stor betydning for mennesker med en demenssygdom og deres pårørende. Prisen uddeles hvert år i forbindelse med den
Internationale Alzheimerdag d. 21. september.

/Broholm Horseshow

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen