Prinsessens pris til Horsebo Smarties

09-03-2019 22:47

Britt Carlsen

H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie blev overrakt til opdrætteren af en helt særlig hest, Horsebo Smarties, der har haft en fantastisk karriere, og nu er gået på pension 18 år gammel

Copyright Ridehesten.com
H.K.H. Prinsesse Benedikte overrakte sin pris til Amanda Overgaard som repræsentant for sin mor Helle Kristiansen, der fik prisen for sit opdræt af Horsebo Smarties.

I 2005 blev H.K.H. Prinsesse Benediktes vandrepræmie uddelt for første gang. Den smukke sølvstatuette har siden været overrakt til en perlerække af betydelige heste i avlen og sporten. I år var absolut ikke en undtagelse.

Prisen blev givet til Horsebo Smarties e. Gribaldi/Ramiro’s Bube (opdr. Helle Kristiansen). "Smarte" er uddannet af Michael Søgaard, som sejrede i DSA-finalen i 2007, og de to fortsatte sammen til Grand Prix, hvor Nathalie zu Sayn-Wittgenstein red Horsebo Smarties i international Grand Prix , hvorefter Helle Kristiansens datter Amanda Overgaard overtog hesten og red sig ind på ungdomslandsholdet, hvor det blev til en EM-holdmedalje.

Smarties karriere tog en drejning, da han blev partner for pararytter Stinna Tange Kaastrup, der er født uden ben, og sammen har de vist et uhørt højt niveau på den internationale paradressurscene, men 2018 blev året, hvor den 24-årige fynbo og Horsebo Smarties  for alvor markerede sig som en del af den absolutte verdenselite. Ved VM i Tryon i september formåede de at vinde to individuelle guldmedaljer, og forinden er det blevet til flere Para-OL- og EM-medaljer. 
Det var Amanda Overgaard, som gik på banen og modtog den smukke sølvstatuette.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen