Ponyerne runder første afdeling af ECCO Cup af

24-03-2024 16:33

Efter kürfinalen i dag blev den samlede vinder af denne afdeling af ECCO Cup-turneringen fundet for hhv. kategori 1- og 2-ponyer. Sundeved Rideklub kan dermed runde to travle stævneweekender af med ECCO Cup og landsstævne

Copyright Ridehesten.com
Sofia Rosenkilde og Cosmo Royale. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sundeved Rideklub har i denne weekend været vært for ECCO Cup-turneringen for pony kategori 1 og 2. Efter de indledende runder, der fandt sted fredag og lørdag, havde de 19 bedst placerede ekvipager for kategori 1-ponyer kvalificeret sig til at ride küfinalen, mens det var de 12 bedst placerede ekvipager hos kategori 2-ponyerne. 

Dagen blev indledt med en B-kürfinale for de resterende ekvipager i både kategori 1- og 2-ponyer. Her blev det til en sejr for Sofia Rosenkilde og Cosmo Royale e. Cosmopolitan D/ Casino Royale K, der opnåede 73,167% i samlet score for deres kürprogram.  

Op ad formiddagen blev det kategori 2-ponyernes tur til at ride kür. Her lå Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit-Kick e. Clausholm Donatello/ Attention (opdr. Anita Andersen) i spidsen efter deres ridt i PRT-klassen den foregående dag, og denne position sørgede de for at fastholde i dagens kürridt. 

Copyright Ridehesten.com
Amalie Juliane Danvad Fredbøg og Spirit-Kick. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Det blev derfor til en samlet sejr for Amalie og Spirit-Kick i denne afdeling af ECCO Cup-turneringen. Deres kürridt blev bedømt til 76,334%, og de landede derfor på en samlet score på 148,898 point. 

Placeret som nr. 2 i det samlede resultat blev Agnes Ørnskov Beier med Timms My Fritz e. Grenzhoehes My Fireball/ Orchard D'Avranches. Parret fastholdte ligeledes deres position i feltet med et kürridt til 76,000%. De opnåede en samlet score på 147,837 point. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen i det samlede resultat gik ligeledes til Agnes, der med Strandgaards Mangold e. FS Mr. Right/ FX Champion de Luxe (opdr. Følle Strandgaard) red til 74,292% i kür. Det gav dem en samlet score på 144,42 point. 

Hos kategori 1-ponyerne var det Laura Qvist og Der Kleine Lord e. Der Feine Lord AT/ Chantre B, der lå forrest i feltet i det samlede resultat forud for kürfinalen. Med et kürridt til hele 77,167% sørgede Laura for at holde fast i føringen og blev med en samlet score på 150,885 point vinder af denne ECCO Cup-afdeling. 

På andenpladsen blev det Rikke Maria Schoubye Johansen og D'Artagnan 187 e. FS Don't Worry/ Colano, der løb med placeringen i det samlede resultat. De opnåede en score på 147,183 point. Ind på tredjepladsen kom Ingeborg Elizabeth Schou og FS Calimero e. FS Dior de Luxe/ FS Challenger, der opnåede en samlet score på 146,742 point.

Copyright Ridehesten.com
Ingeborg Elizabeth Schou og FS Calimero. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Anden kvalifikationsrunde af ECCO Cup for ponyer afholdes d. 17.-19. maj i Kolding Rideklub og tredje kvalifikationsrunde afholdes d. 4.-6. oktober i Solrød Rideklub. 

Stævnets resultater. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen