Pony-fest på Ågerupgaard

27-03-2016 21:46

Ågerupgaard Sportsrideklub havde i denne weekend åbnet op for deres første indendørs landsstævne i ponydressur, hvor der blev redet om flotte penge - og ærespræmier

For første gang i klubbens levetid, havde Ågerupgaard givet sig i kast med et indendørs landsstævne for ponyer i dressur. Der har tidligere været efterlyst landsstævner på Sjælland, da det er en mangelvare. Den udfordring havde rideklubben taget op, hvilket resulterede i et stævne hvor alt var var efter bogen. Alt fra faciliteter, mad, hjælpere og alt der holder et landsstævne kørende, blev rost af de startende og deres forældre. 

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen på FS Proud Mary

Ved alle tre dage til landsstævnet, har klubben afholdt en LA-klasse på C-plan, som har trukket de mindre erfarende ryttere eller landsstævneryttere med unge ponyer, til. I dag blev der redet LA4 i to forskellige klasser, opdelt efter kategorierne. Her blev det dog samme vinder, i det at Frederikke Gram Jacobsen sejrede i begge afdelinger på henholdsvis kat. III ponyen, Saffira Stal Bruggeweerd og kat. II ponyen, RS Proud Mary med 65,312% og 68,281%. 

I lilletur, redet i PRT i dag, blev det særdeles tæt løb i toppen af placeringerne, hvor førstepladsen også måtte deles. Det stod Camilla Juul Møller på Pilegårdens Royal og Sophia Ludvigsen på Kentris Afrodite for, da begge ekvipager opnåede 67,821% og derfor måtte dele førstepladsen. Som nummer tre blev det Line Hardt Lyngsø på Bouwershof Conair med 67,478%.

Herefter var det tid til at afgøre weekends cups, redet i PRM for både kat. I og II. Første afdeling blev redet i PRT i går, hvortil de to dages resultater blev lagt sammen. Den samlede vinder for kat. II ponyer blev Caroline B N Mogensen på Magic Design, som også vandt dagens klasse med 69,553% og samlet vandt cuppen med 139,04%. Herefter red gårsdagens nummer et, Stine Sofie Albertsen på Vigerous Reckless sig ind på en samlet andenplads efter dagens ridt til 67,886%, som samlet gav 137,971%. Til begge ekvipager var der flotte dækkener og rosetter, samt hele 2500 kr. til vinderen. 

Allerede i går havde Isabell Toft Waksvik og SL Cuba lagt sig i spidsen af kat. I ponyernes cup, og de var ikke til at vælte af førstepladsen i dag. Med en procent på 71,325 og 68,618% i dag, blev det til en samlet sejr i cuppen med 139,943%, hvilket resulterede i en pengepræmie ligesom i den foregående klasse, samt en masse udstyr, blandt andet bestående af både et underlag og en Samshield ridehjelm. Derved blev Asta Silje Envoldsen på Målund's' Mini-Maj henvist til en samlet andenplads med 137,365%. På tredjepladsen blev det Sara Aagaard Hyrm på Jarno, der efter dagens ridt til 67,155% opnåede 135,788% i den samlede stilling.

Se alle resultater HER

Ridehestens fotograf var til stede under alle dagens klasser. Husk at se billederne her på Ridehesten.com, fra på tirsdag!

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen