Pony banket gentagne gange med en plastikstang

15-11-2021 20:27

Merete Haahr

Chokerende billeder af en stakkels 1-årig pony, der gentagne gange bliver slået af sin ejer på en parkeringsplads ved et indkøbscenter i England

Copyright Ridehesten.com
Ponyen oplevede frygt og smerte ved at blive mishandlet af ejeren, og det vil kræve en indsats at få den til at stole på mennesker igen. Foto: Shutterstock,
Nyheden fortsætter efter annoncen

En stakkels, sagesløs pony blev filmet af forbipasserende, da dens ejer, 31-årige John Reid, gentagne gange slog den lille åring med en plastikstang, mens han råbte: Den skal jo lære det!

Den skræmte, lille pony prøvede at undslippe ejeren, mens ejeren slog løs på den for øjnene af forfærdede handlende.

Forbipasserende sagde, at de så Reid slå ponyen med hård hånd og med armen højt hævet over hovedet. Det virkede, som om han slog den med få sekunders mellemrum i op til flere minutter. Hændelsen fandt sted i oktober sidste år, og Reid er nu blevet bandlyst fra at holde dyr i fem år, efter sagen blev undersøgt af RSPCA, den engelske dyrebeskyttelsesorganisation, som svarer til Dyrenes Beskyttelse her i Danmark.

Se hændelsen her - vi gør opmærksom på, at det kan være ubehageligt at se.

Reid erklærede sig skyldig i to dyrevelfærdssager

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den første sag handlede om, at han forårsagede unødvendig lidelse ved at slå på ponyen, mens den anden sag omhandlede utilstrækkelig pasning, som ikke tilgodeså ponyens behov.

Efter hændelsen på parkeringspladsen, iværksatte RSPCA-inspektøren, Will Lamping, en undersøgelse af forholdene for ponyen og fandt, at Pebbles, som ponyen, der dengang kun var et år gammel, hed, var stærkt underernæret med fremstående skuldre og rygrad samt meget synlige ribben.

Stalden, som Pebbles blev hold i var snavset og gulvet var dækket af hestegødning, og der voksede tilmed vedbend, som er giftigt for heste. Der var ikke noget rent område, hvor ponyen kunne stå, og der var ikke noget foder tilgængeligt, så den måtte tygge træet i stalden, hvilket er tegn på, at hesten ikke får den tilstrækkelige ernæring.

En dyrlæge, der tilså ponyen, fortalte, at der ikke var noget strøelse på det hårde stengulv og ingen tørre forhold, hvor hesten kunne hvile eller blive beskyttet fra kulden.

John Reid blev dømt for at have forårsaget Pebbles både frygt og fysisk og psykisk smerte. Han har nu overgivet ejerskabet af Pebbles til RSPCA, som nu vil tage sig af ponyens rehabilitering og finde et nyt og varigt hjem til den.

Kilde: Daily Mail

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald