Fuld gang i stævnesæsonen

16-07-2019 06:38

Amira Aasted Jespersen

I dette blogindlæg kan du læse om hvorfor jeg rider flere stævner om måneden end jeg gjorde da jeg red pony og så fortæller jeg også lidt mere om min hest Panda

Copyright Ridehesten.com

Stævnesæsonen for Panda og jeg er i fuld gang. Det er en lidt mærkelig følelse at ride så mange stævner hele tiden, jeg er jo vant til at ride ca 1 landsstævne om måneden på Topper. Men på Panda rider jeg jo mindst 2 C - Stævner om måneden, og nogle gange flere. Men det er ligeså meget fordi at Panda stadig er ung og ikke har været ude og se så mange ting, så hun skal ud og have en masse erfaring på stævnebanerne. En af de ting som jeg satte virkelig højt da jeg skulle ud og finde hest, var at jeg fandt en hest med det rigtige temperament, fordi de to ponyer som jeg har haft og redet landsstævner på har været nogle typer som enten kiggede eller blev meget nervøse. Jeg har i hvert fald haft svært ved at kunne få det som man har trænet på derhjemme med ind på banen. Derfor vægtede jeg sindet på hesten rigtig højt, så har jeg måske skåret lidt ned på lidt gangarter, jeg havde virkelig bare brug for at kunne komme ud og få nogle stabile ture. Jeg må sige at det sind som jeg ledte efter det har Panda, hun er en type som er opmærksom når hun kommer ind på banen, men i stedet for at bakke af og kigge, vokser hun bare under mig og det er en fantastisk følelse når du bare kan mærke at din hest er med dig hele vejen.

Copyright Ridehesten.com

Når vi kigger fremad med Panda bliver vi nede i nogle LA-klasser indtil vi kommer forbi DM hold, derefter begynder vi på changement arbejdet igen. Så ser vi når, vi når november hvordan det ser ud, fordi der ligger der et sjællandsmesterskab. Men ellers skal vi her over efteråret og vinteren blive stærke i MB så vi forhåbentlig kan være klar til nogle landsstævner i det nye år. Men jeg har det  på den måde, at nu hvor jeg har så mange junior år, fordi jeg først lige er fyldt 15, så har jeg ikke travlt, og vil hellere vente til det sidder i skabet, end at tage ud og ride noget som jeg vil kunne være bedre til med lidt mere træning. 

Copyright Ridehesten.com

Mandag d. 15 tager jeg afsted på Seierskilde sommerskole, som er min træners træningslejr. Det glæder jeg mig super meget til, da jeg ikke har været med de sidste 2 år, så jeg glæder mig super meget til at være med igen. Det jeg synes er godt ved en træningslejr er hvordan man kan blande seriøs træning, foredrag fra dygtige fagfolk udefra, med ridelejrs hygge som man måske husker fra da man var lille. Tænker i hvert fald, at i mit næste blogindlæg vil jeg fortælle lidt om hvordan min træners sommerskole foregår. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen