Polemik om Penelope

31-03-2016 08:00

Et videoklip fra opvarmningsbanen ved World Cup-finalen, hvor en fransk rytter straffer sin hest for at snuble, er gået viralt og har skabt livlig debat verden over

Copyright Ridehesten.com
Penelope Leprevost.

Scandinavium Arena i Göteborg dannede i påsken rammen om to fantastiske World Cup-finaler med fremragende sport. Et af de øjeblikke, der ikke er flatterende for sporten, blev fanget på video og har skabt stor debat - ikke mindst for den måde, situationen blev håndteret på.

Den franske springrytter Penelope Leprevosts hest Vagabond de la Pomme snublede på opvarmningsbanen, mens den travede for lange tøjler, så den kom ned i knæ, inden den kom op på benene igen. Det håndterede rytteren desværre meget dårligt ved at straffe hesten med rusk i munden og spark i siden.

Den franske holddyrlæge Jerome Thevenot tilså Vagabond de la Pomme og vurderede, at den var uskadt og uden problemer kunne gå finalen. Efter ridtet blev der foretaget en grundigere undersøgelse, der viste, at hesten var i orden.

FEI's steward reagerede ikke på hændelsen, men FEI har taget hånd om sagen, da de ud fra videoen mener, at rytteren handlede groft og pointerer, at hestenes velfærd i sporten er magtpåliggende for FEI, såvel som for det svenske rideforbund og Gothenburg Horse Show.

Penelope Leprevost har fulgt op på hændelsen ved på facebook at beklage og undskylde sin for voldsomme reaktion. Hun forklarer, at hun - efter at have set at hesten var ok - ville have den til at tage sig sammen ved at vække den.

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing