Passer du godt nok på dine støvler?

04-08-2015 11:59

Har man først fundet de helt rigtige ridestøvler, så gælder det om at passe godt på dem, så de kan holde i mange, mange år

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock.com

Mange miljømæssige påvirkninger har en negativ indflydelse på ridestøvlernes levetid og funktion, hvorfor regelmæssig og god pleje er så vigtigt.

Hestesved, varme hestepærer og lignende virker meget aggressive på læderet og slider på det. Det er derfor bedst at fjerne dette med en fugtig klud med det samme, for at undgå, at læderet efterhånden stivner og revner, og dermed forkorter støvlernes levetid.

Læderstøvler har brug for mindst 24 timer til at tørre efter brug, alt efter hvor meget fugt, de har absorberet. De bør ikke tørres nær varmekilder som radiatorer eller ovne, men kun på et tørt og velventileret sted.

Påfør kun et tyndt lag passende læderplejeprodukt jævnt ud over de korrekt rengjorte støvler og polér dem med en ulden klud eller en nylonstrømpe.

I augustnummeret af magasinet Ridehesten giver vi sammen med Cavallo en række gode generelle råd til korrekt pasning og pleje af ridestøvler, så man sikrer deres funktion og holdbarhed bedst muligt og kan nyde godt af sine ridestøvler mange år frem.

Se videopræsentation af magasinet Ridehestens augustnummer herunder.

Videoer

Læs meget mere i magasinet Ridehestens augustnummer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen