Dyrlægens syn på Hernings heste

07-05-2016 10:07

Dyrlæge Hans Schougaard fra Nørlund Hestehospital har indsynet heste i Herning igennem en meget lang årrække, og jeg mødte ham til en snak om udviklingen i hestenes helbred og holdbarhed 

Copyright Ridehesten.com

Avlen af moderne rideheste skaber mange topatleter, og presset på dem er stort, fordi de er i stand til at nå meget langt og præstere på højt plan i løbet af kort tid. De er i intensiv træning og skal vises i konkurrencer inden de eventuelt skal sælges videre eller indgå i avlen af nye værdifulde topheste.

Vi sidder i Dansk Varmblods summende, travle sekretariat under Hingstekåringen. Dyrlæge Hans Schougaard holder ”åbent kontor”, hvor interesserede hestekøbere kan komme og tale med ham om en given hests røntgenbilleder, inden de går ud og byder på den ved auktionen. De besøgende er garvede hestefolk, som ved, hvad de vil have, og hvad de ikke vil acceptere på røntgenbillederne. Samtalerne er korte og indforståede, og kropssproget er utvetydigt når en interessant hest er ”ren på røntgen”. Den måske kommende ejer letter fjedrende fra stolen for at ile ud og se på vidunderet igen, inden auktionen starter. 

Har du fået lyst til at læse mere? I denne måneds udgave af magasinet Ridehesten, kan du blive lidt klogere på netop ovenstående i en tid, hvor emnet er højaktuelt for de fleste hesteejere. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner