Pas på "uskyldige" produkter i dopingjunglen

12-12-2018 09:19

Under NM for islandske heste i Sverige blev en dansk hest testet positiv for doping. Præparatet, der altså gav udslag i dopingtesten, var en ikke-receptkrævende sårsalve, som var købt på et almindeligt apotek

Copyright Ridehesten.com
Thomas Rørvang har fået seks måneders karantæne efter, at han brugte den umiddelbart uskyldige creme Relief Plus til sin hest under årets NM. En creme han havde købt på apoteket.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Cremen, der nu har sendt Thomas Rørvang ud i en seks måneders lang karantæne på grund af en positiv dopingtest, indeholdt stoffet pyrillamine/mepyramin. Begge stoffer findes i cremen Relief Plus, som kan købes på apoteket. 

Thomas Rørvang anvendte cremen til sin islandske hest Toppur frá Skarði under dette års NM. Mængden, der blev anvendt, var minimal, men det var altså alligevel nok til, at testen slog ud med et positivt resultat. Cremen har i øvrigt ikke nogen afgørende eller præstationsfremmende effekt. 

Find vej i dopingjunglen
I øjeblikket kan det være en sand jungle at gennemskue, om det produkt man bruger i strid med dopingreglerne, og derfor anbefales det nu, at man køber sine plejeprodukter til heste fra producenter, hvis forretning afhænger af forbrugere i hestesporten. Med andre ord firmaer, som kan hjælpe med at uddybe, hvad et præparat indeholder, og om det er i strid med dopingreglerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man er i tvivl om, hvad et præparat indeholder, så skal man lade være med at bruge det, skriver DI på deres hjemmeside. 

Læs mere om dopingregler for sportsheste.

Læs mere om dopingregler for islandske sportsheste.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner