Dansker fører paskonkurrence

01-08-2014 13:00

Nordisk Mesterskab 2014 for islandske heste fortsætter med flotte danske præstationer 

Nordisk Mesterskab 2014 for islandske heste fortsætter med flotte danske præstationer.

Torsdag aften blev 250 meters pas afviklet i aftensol, og status efter de to første gennemløb er, at Søren Madsen og Hárekur frá Hákoti ligger i spidsen, men alt kan ske i pas, og intet er afgjort, før de to sidste gennemløb. I aften løber anden runde af stablen, og de danske forventninger er store.

I dag klokken 12 er der i øvrigt officiel åbning af NM2014. Stævnet er tyvstartet, fordi der er så mange klasser, der skal rides både indenfor juniorer, ungryttere og seniorer.

Øvrige resultater fra torsdag

NM-torsdagen har langt hen ad vejen stået i 4-gængernes tegn. Trine Risvang og Hylur frá Ásturkoti var bedste danske ekvipage med en 7. plads efter udtagelsen. Desværre var deres tur præget af en mindre god overgang fra galop til tølt, så Trine er ikke helt tilfreds med sin præstation. Hun og Hylur blev dog klappet rundt i travrunden, hvor Hylur lod forbenene hænge i luften. I B-finalen får Trine og Hylur følgeskab af Susanne Larsen og Brúsi fra Helledige.

Vores unge ryttere fortsætter, hvor de slap onsdag: Thomas V. Rørvang og Ylur frá Hvítanesi fører 4.1. i ungrytterklassen, hvor også Caroline Poulsen og  Helgi frá Stafholti og Kristine B. Jørgensen og Týr frá Þverá II er med i A-finalen! Vi har også to danske ekvipager i front i juniorklassen. Bedste juniorekvipage i 4.1. blev Martin Rokkjær Simonsen og Frekja fra Kraghøj  og to´er blev Catharina Smidth og Nökkvi fra Ryethøj. 

Torsdag blev også dagen, hvor gæðgakeppnirytterne endelige kom i gang med konkurrencerne. Der var 13 ekvipager til start i A-flok, og bedste danske ekivpage blev ikke overraskende vores danske mester i disciplinen Sigurdur Oskasson og Djass fra Gardabæ.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner