På langs på hest gennem Danmark

21-06-2013 06:30

Tre nordmænd har begivet sig ud på et dansk eventyr - en ridetur på langs gennem Danmark, fra Grenen til den tyske grænse

Jyllandsposten fortæller historien om de tre norske ryttere, der har begivet sig ud på den ca. 400 km lange ridetur fra Grenen til den tyske grænse. ’Ekspedition Danmark på langs - på hest’ kalder de tre ryttere ekspeditionen, der begyndte i mandags på Danmarks nordligste punkt - Grenen.

Leder af ekspeditionen, Jan Gutubakken, er til dagligt redaktør på Norges største hestemedie; hest.no, og har været norsk mester i distanceridning, så lange rideture er ikke fremmed for ham. Han følges med sin datter, Ellen Annette Gutubakkan og sin kollega Marie Hatlev.

En særlig feature ved turen er, at intet er planlagt på forhånd. - Vi har nul aftaler på hele turen. Vi kørte ind i Skagen og så spurgte vi nogle, om der fandtes en hestestald i nærheden, og så sagde de, hvilken vej vi skulle, fortæller Jan til Jyllandsposten.

Med sig har de tre nordmænd en chauffør og en trailer, som de kan overnatte i, men de er hver dag afhængige af at kunne finde overnatning til hestene. - Gæstfriheden er helt utrolig, fortæller Jan, der ikke mener, at det at ride gennem Danmark på langs er noget for tøsedrenge.

De tre nordmænd håber at kunne nå den tyske grænse på ti dage, hvilket svarer til at de skal tilbagelægge ca. 50-55 km om dagen.

De tre ryttere blogger undervejs, og deres blog på hest.no kan læses HER

Kilde: Jyllandsposten

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen